HRVATSKA SPORTSKA KONFERENCIJA

Organizatori Marko Lasić, Gordan Kožulj i Dubravko Šimenc najavljuju niz panela

20.11.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Treća po redu Hrvatska sportska konferencija održat će se 21. i 22. studenog 2014. u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Organizatori Konferencije, Marko Lasić, Gordan Kožulj, Dubravko Šimenc i Nika Fleiss najavljuju niz panela u sklopu kojih će relevantni stručnjaci obrađivati aktualne teme, uz snažnu edukativnu komponentu.

Koji su noviteti ovogodišnje Hrvatske sportske konferencije?

GORDAN KOŽULJ: Prije svega, važno je istaknuti da ovogodišnji program i sudionici pokazuju da je Hrvatska sportska konferencija postala mjesto susreta ključnih dionika iz međunarodnog sporta, sportskih institucija i organizacija, medija i korporacija. Ovogodišnji partner Konferencije su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a odvija se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH.

MARKO LASIĆ: Zajedničkim snagama predstavit ćemo novi EU program: Erasmus+ Sport, namijenjen financiranju sportskih projekata i razvoju europske dimenzije sporta i rekreacije. Ovoj temi smo posvetili cijeli drugi dan jer je izuzetno aktualna obzirom na kontinuirano smanjenje javnih sredstava koja se u Hrvatskoj izdvajaju za sport. O temi će govoriti domaći i inozemni stručnjaci, a informacije i mogućnosti će biti demonstrirane u praksi.

Što konkretno posjetitelje očekuje u sklopu Konferencije?

GORDAN KOŽULJ: Uz Erasmus+ Sport info dan, veliko nam je zadovoljstvo što će Konferenciju u petak otvoriti poljski ministar sporta i turizma Andrzej Biernat izlaganjem na temu "Ekonomski utjecaj organiziranja velikog sportskog događanja". Gospodin Biernat je bio član vodstva poljskog organizacijskog tima UEFA EURO 2012 ™ Europskog prvenstva u nogometu, te Svjetskog prvenstva u odbojci 2014. i Europskog rukometnog prvenstva 2016. Ima bogato iskustvo i specifična znanja koja će prenijeti posjetiteljima Konferencije, kao i svi predavači. Jedna od tema je i "Kako evaluirati sportska sponzorstva?", o kojoj će iz svoje specifične perpektive govoriti Marc Rapparlie, osnivač i generalni direktor međunarodne agencije Global MMK koja surađuje sa Formulom 1, IHF, EHF Ligom prvaka i NBA-om.

DUBRAVKO ŠIMENC: Također, Igor Čerenšek, hrvatski plivački olimpijac i psiholog našeg mladog tenisača Borne Čorića, govorit će o psihologiji pobjednika kroz povezanost karakteristika kod vrhunskih sportaša i uspješnih menadžera. Slušat ćemo o Pannonian Challengeu, od ideje do realizacije, a Visoka škola za sportski mendžment Aspira i Hrvatska udruga Nogometni sindikat obradit će temu "Sportaši i online studiranje". Teme su izuzetno zanimljive, a dobivene informacije će biti jako korisne i primjenjive u praksi. Ulaz je slobodan i pozivamo sve zainteresirane da se svakako đođu družiti i učiti s nama.

Sve informacije i prijava za Konferenciju se mogu pronaći na službenoj web stranici Konferencije www.csc.com.hr.