OKRŠAJ S LOKOSIMA

Optimizam iz Sigeta: Nismo zalutali u prvoligaško društvo

Bionic
Reading

Na sigetskom 'NŠC Stjepan Spajić' Hrvatski dragovoljac (19 sati) krenut će u novu, povratničku prvoligašku sezonu. Prvi protivnik u elitnom društvu bit će im aktualni viceprvak, NK Lokomotiva.

Hrvatski dragovoljac ima jedan od najmlađih kolektiva u ligi. Jan Doležal donedavno je igrao u juniorima, ali iza sebe već ima jednu drugoligašku sezonu. Mnogi se sjećaju njegove odlične partije protiv Rudeša kada je postigao hat-trick, ali on sezonu ne pamti po dobrome jer je iza njega teška ozljeda.

Gdje gledati utakmice?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete uživo pratiti na kanalima Arenasport ili putem PPV usluge, a ako niste korisnik MAXtv-a, utakmicu možete pogledati i preko 'pay per view' online servisa match.tportal.hr. Ako ste korisnik community portala Tribina.hr utakmice možete gledati ako na vrijeme osigurate svoju ulaznicu.

'Na zimskim pripremama teško sam se ozlijedio i izgubio sam cijelu proljetnu polusezonu. Zbog toga mi je jako žao jer sam jesenski dio sezone igrao na vrhunskoj razini. Unatoč tome, vratio sam se, odradio sam odlične pripreme i mislim da mogu pomoći momčadi da ostvari zacrtani cilj, a to je ostanak u prvoligaškom društvu.'

Mladi ofenzivac Hrvatskog dragovoljca najavio je i utakmicu protiv Lokomotive.

'Drago mi je da igramo u Sigetu, to je ipak naše dvorište i bit će nam mnogo lakše nego da se utakmica igrala na Maksimiru. Lokomotiva je slabija nego što je bila prošle sezone, ali unatoč tome smatram da su nezgodan protivnik. Mi se moramo postaviti kao da smo mi favoriti i onda će rezultat doći sam od sebe. Ova sezona za nas će biti poticaj da pokažemo da nam je mjesto u prvoligaškom društvu, znamo igrati i ovdje nismo zalutali. Imamo priliku dokazati se protiv najboljih hrvatskih klubova.'

Za kraj je mladi Doležal pozvao sve navijače Hrvatskog dragovoljca da pruže podršku njemu i njegovim suigračima u derbiju Novog Zagreba.

1. kolo
RIJEKA – ISTRA 1961 (petak, 19 sati, Arenasport 1)
DINAMO – OSIJEK (petak, 21 sat, Arenasport 3)
ZADAR – HAJDUK (subota, 21 sat, Arenasport 3)
SPLIT – SL.BELUPO (nedjelja, 21 sat, Arenasport 1)
HR.DRAGOV. – LOKOMOTIVA (subota, 19 sat, Arenasport 3)

2. kolo
1. OSIJEK – LOKOMOTIVA
2. SL.BELUPO – HR. DRAGOVOLJAC
3. ISTRA 1961 – SPLIT
4. HAJDUK – RIJEKA
5. DINAMO – ZADAR

3. kolo
1. ZADAR – OSIJEK
2. RIJEKA – DINAMO
3. SPLIT – HAJDUK
4. HR.DRAGOVOLJAC – ISTRA 1961
5.LOKOMOTIVA – SL. BELUPO

4. kolo
1. OSIJEK – SL.BELUPO
2. ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA
3. HAJDUK – HR.DRAGOV.
4. DINAMO – SPLIT
5. ZADAR – RIJEKA