ARGENTINSKI VELIKAN

Oprostio se veliki Riquelme: Sada ću patiti s ostalima...

26.01.2015 u 11:47

Bionic
Reading

Nakon 18 godina vrlo uspješne nogometne karijere Juan Roman Riquelme odlučio je završiti igračku karijeru. Mogao je još potpisivati unosne ugovore u SAD-u ili na istoku, ali odlučio je otići u mirovinu i objasnio svoj potez

Riquelme je sa 36 godina odlučio reći zbogom profesionalnom igranju nogometa. kaže, dobro je promislio i ne žali ni za čime.

'Nisam čovjek koji u afektu donosi velike odluke. Iznimno sam zadovoljan postignutim u karijeri, a sada je vrijeme da zajedno sa svim ostalima idem na tribine i patim za nogometom kao navijač,' kaže argentinska legenda koja je odigrala 51 utakmicu (17 golova) za Argentinu i vodila ju do olimpijskog zlata 2008. godine.

Karijeru je počeo kao kadet u Argentinos Juniorsima, a tri godine kasnije s oboda Buenos Airesa se preselio u nogometni centar Bocu Juniorske i postao njihova legenda. Četiri i pol sezone vrlo je uspješno nastupao za Barcelonu i Villarreal, ali srce ga je vuklo nazad na Bonbonieru i u dres Boce. Iz najdražeg kluba otišao je ljetos nakon 381 odigrane utakmice kojoj je donio pet argentinskih i tri kontinentalna naslova.


Prošlu polusezonu odirao je u Argentinosima gdje je napravio prve korake. Ispunio je i posljednje obećanje i kopačke objesio o klin.

'Baš sam uživao u nogometu, nadam se da su i ljudi uz mene također uživali. Želio sam dati sve što znam navijačima klubova za koje sam igrao, a sada idem na zasluženi odnos. Uživat ću u vremenu s djecom i čekati što će mi život novoga lijepoga pripremiti,' kaže Juan Roman koji će biti upamćen po sjajnim driblinzima, razornom darcu i genijalnim slobodnim udarcima na terenu.