SERIE A

Opijeni naslovom prvaka, igrači Napolija dopustili si poraz

14.05.2023 u 18:54

Bionic
Reading

Novi talijanski nogometni prvak Napoli upisao je četvrti poraz u Serie A ove sezone izgubivši na gostovanju kod Monze sa 0:2 (0:1) u utakmici 35. kola.

Monza, kojoj je ovo prva sezona u društvu najboljih u klupskoj povijesti, do lijepog 'skalpa' protiv nemotiviranog gosta stigla je pogocima Danyja Mote (18) i Petagne (54).

Usprkos porazu Napoli je uvjerljivo na vrhu sa 83 boda, 17 više od Intera i Juventusa, dok je Monza skočila u gornji dio ljestvice, na deveto mjesto sa 49 bodova.

Josip Brekalo odigrao je čitav susret za Fiorentinu te je pogodio vratnicu u 35. minuti u 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Udinesea. Golove za ljubičaste postigli su Castrovilli (7) i Bonaventura (90).

Osma Fiorentina ima 49 bodova, tri više od 11. Udinesea.

U prvom nedjeljnom susretu Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, svladao je u gostima Veronu s minimalnih 1:0 (1:0), a junak pobjede bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je bio jedini strijelac. U 29. minuti Vlašić je primio loptu od Sanabrije, na 20 metara od suparničkih vrata te je žestoko opalio lijevom nogom.

Lopta je gromovito odletjela u mrežu bez prave reakcije domaćeg vratara za 1:0 gostiju. Vlašiću je to bio peti ovosezonski ligaški pogodak za Torino, ali i prvi u kalendarskoj 2023. godini. Posljednji je postigao početkom studenoga prošle godine. U 60. minuti trener Jurić je zamijenio Vlašića.