POKUŠALI ZATAŠKATI

Opet skandal s F1 gumama, Rosberg skoro stradao!

20.12.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Nico Rosberg otkrio je putem Twittera da mu je guma eksplodirala pri brzini od 320km/h tijekom testiranja u Bahreinu, a Pirelli svejedno tvrdi da sigurnost guma nije upitna

Trodnevni test guma za novu sezonu u kojem su sudjelovali Mercedes, Red Bull, Ferrari i Toro Rosso odvijao se u tajnosti, sve dok Nico Rosberg nije na Twitteru objavio da je doživio opasnu nesreću.

'Upravo sam se okrenuo pri brzini od 320km/h zbog eksplozije gume koja se dogodila bez upozorenja. Zbog toga mi je sada potreban toaletni papir,' napisao je ogorčeni vozač Mercedesa. Tvit je ubrzo maknut, ali svi su ga mediji prenijeli. Pirelli koji je prošle sezone upropastio na sličan način utrku u Silverstoneu tvrdi da nema razloga za brigu.

'Sigurnost guma za sljedeću sezonu nije upitna. Testiramo u Bahreinu velik broj prototipova, novih komponenti s novom strukturom, s ciljem razvoja prikladnih rješenja za 2014. godinu. Rosberg je dobio jedan od tih prototipova koji je prije toga samo testiran u laboratoriju i više neće biti korišten. Nesreća će biti istražena, a rezultati će biti preneseni FIA-i i F1 ekipama,' poručuje dobavljač guma.