neuspjeh za keka

Opasni AEK spustio Rijeku na zemlju: Važna pobjeda Grka na Rujevici!

14.09.2017 u 20:50

Bionic
Reading

Na otvaranju grupne faze Europske lige nogometaši Rijeke izgubili su na Rujevici od grčkog AEK-a rezultatom 1:2 i tako ostali bez važnih bodova u borbi za prolazak dalje iz skupine D...

Kekova družina nije na dobar način započela svoju jesensku europsku avanturu. U iznimno bitnom susretu na Rujevici AEK iz Atene pokazao se kao vrlo ozbiljna, dobro organizirana i opasna momčad koja je iskoristila sve slabosti Rijeke i stigla do zaslužene gostujuće pobjede.

  • +4
Europska liga: Rijeka - AEK Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bio je to otvoreni nogometni okršaj u kojem su mogli okupljeni gledatelji na Rujevici zbilja uživati. Rijeka je bila ta koja je bolje počela i već u 3. minuti trebala je povesti nakon što je Heber ostao potpuno sam na lijevoj strani nakon asistencije Gavranovića, no pucao je slabo i Anestis mu je lako obranio.

Grci su zatim uspostavili ravnotežu na terenu i sve više prijetili, a najopasniji je bio Mantalos koji je imao tri velike prilike u prvom poluvremenu. Onu najbolju u 16. minuti pretvorio je u pogodak, nakon što mu se sretno odbila jedna ubačena lopta u noge pa mu nije bilo teško svladati Prskala iz blizine.

Riječani se nisu predali i nagrađeni su u 29. minuti, kada je Elez krasno udarcem iz prve pretvorio ubačaj Mišića iz kornera u izjednačujući pogodak. Do kraja prvog dijela domaćin je pokušao potpuno preokrenuti, no AEK se dobro branio i bio vrlo opasan u kontrama pa je na odmoru svima bila jasno da će s Grcima biti velikih problema do kraja susreta.

Gostujuća momčad u drugom je poluvremenu uspjela primiriti igru, a onda je na svoje došao Lazaros Christodoulopoulos koji je iz slobodnjaka u 62. minuti nadmudrio Prskala. Krasno je prebacio živi zid i u bliži kut smjestio loptu u mrežu.

Do kraja susreta Rijeka se pokušala još jednom vratiti u dvoboj, ali nije uspjela. Najbliže izjednačenju bio je Acosty koji se probio okomito kroz obranu AEK-a u 79. minuti, no njegov udarac prošao je pokraj vratnice.

Rijeka je tako ostala bez važnih bodova na otvaranju grupne faze Europske lige, ali ne i bez izgleda za prolazak dalje. No, u sljedećem kolu čeka ju teško gostovanje u Milanu koji je u isto vrijeme utrpao pet komada Austriji iz Beča i u ovom trenutku djeluje nepobjedivo za ovakvu riječku momčad...

Europska liga, skupina D:

Rijeka - AEK 1:2 (Elez 29 / Mantalos 16, Lazaros 62)

Europska liga

Skupina D

Austria Beč-Milan1:5
Rijeka-AEK Atena1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Milan11003
2.AEK Atena11003
3.Rijeka10010
4.Austria Beč10010

Sljedeće utakmice

28.9.Milan-Rijeka
28.9.AEK Atena-Austria Beč