koronavirus diktira tempo

Ono o čemu Englezi nisu htjeli ni pomisliti, u SAD-u i Kanadi podržali su bez pardona

25.12.2021 u 15:42

Bionic
Reading

Sjevernoamerička hokejaška liga (NHL) je produljila odmor za još jedan dan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u momčadima koji ju njoj sudjeluju.

Liga je u petak navečer objavila da je 14 utakmica prvobitno zakazanih za ponedjeljak odgođeno, a da će se prvenstvo nastaviti u utorak, 28. prosinca.

Prvobitna praznična stanka trebala je trajati od 24. do 26. prosinca, ali s obzirom na to da je nekoliko momčadi u izolaciji zbog izbijanja COVID-19 ovog mjeseca, liga i Udruga NHL igrača složili su se da odmor počne dva dana ranije. Sada je odlučeno da će stanka u cijeloj ligi biti ​​šest dana od 22. do 27. prosinca.

'Liga je planirala nastaviti svoj raspored 27. prosinca, ali kako bi se omogućila adekvatna prilika za analizu rezultata testiranja u cijeloj ligi i procjenu spremnosti klubova za igru, ciljni datum za nastavak igre bit će pomaknut za još jedan dan', stoji u priopćenju NHL-a u petak.

'Ekipe će se vratiti treninzima 26. prosinca i očekuje se da će Liga dostaviti ažurirane informacije o svojim planovima za nastavak prvenstva ​​do kraja dana u nedjelju'.

U utorak su na rasporedu četiri utakmice NHL-a: Montreal gostuje u Tampa Bayu, Columbus u Chicagu, Vegas u Los Angelesu i Arizona u San Joseu, a 11 utakmica bi se trebalo igrati u srijedu.

Zanimljivo, u Engleskoj je zaražen velik broj nogometaša, i neki su treneri sugerirali da se utakmice odgode, bare koji dan to jest da se preskoči igranje na Boxing Day, no čelnici lige nisu htjeli ni pomisliti na to.