ŠTO SE DOGAĐA?

'On pušta da ga drugi vozači prelako prolaze!'

16.04.2013 u 08:24

Bionic
Reading

Nakon što se u prve tri utrke nije iskazao, Sergio Perez doživio je kritike od svojeg novog šefa Martina Whitmarsha

Meksički 23-godišnji vozač prošle je sezone oduševio za volanom Saubera. U dva se navrata, u Maleziji i Monzi, borio za pobjedu te bio poznat po najmanjoj potrošnji guma od svih vozača, što je u današnjoj F1 itekako bitno.

Takvi nastupi nisu prošli neopaženo, pa je Perez uoči 2013. potpisao za McLaren, u kojem mijenja 'odbjeglog' Lewisa Hamiltona. No, za volanom MP4-28 bolida Meksikanac se potpuno izgubio. U tri utrke tek se jednom uspio plasirati među deset najboljih i ima dva osvojena boda. Niti je brz, niti troši gume manje od drugih, a šefovi polako gube strpljenje, posebno nakon 11. mjesta u Kini, u utrci u kojoj se na istoj strategiji timski kolega Jenson Button probio do petog mjesta.

'Nije zadovoljan svojom vožnjom, niti bi trebao biti. Mislim da je dosad bio vrlo pristojan na stazi i treba malo očvrsnuti. Velikodušno je puštao druge vozače da ga lako prolaze,' izjavio je ravnatelj McLarena Martin Whitmarsh pa dodao:

'Doduše, on je još uvijek mladi vozač u velikoj ekipi. Još je u fazi ispitivanja, dok njegov timski kolega radi odličan posao. Veliki pritisak je na njemu, a ovo definitivno nije bio njegov najbolji vikend godine.'

Odgovornost za blijeda izdanja Pereza čini se da je i na McLarenu.

'Nismo mu dali sjajan bolid dosad. Kao ekipa moramo mu pomoći da napravi korak naprijed i poduprijeti mladog vozača koji ima ogroman talent,' zaključio je prvi čovjek slavne F1 ekipe koja se ove sezone neočekivano mnogo muči.