ISKRENE RIJEČI

On je zadnja prepreka Dinamovim europskim ambicijama: Svjesni smo važnosti...

15.02.2024 u 06:03

Bionic
Reading

Betisov vratar Rui Silva ne smatra Dinamo lakim protivnikom u šesnaestini finala nogometne Konferencijske lige, ali se nada pobjedi u četvrtak kojom bi njegov klub stekao dovoljnu prednost uoči uzvrata u Zagrebu

"Nema lakih protivnika. Osim toga, Dinamo je jako dobro organizirana ekipa pa će ove dvije utakmice biti izjednačene", izjavio je 30-godišnji Silva na konferenciji za medije u Sevilli.

Dinamo i španjolski Betis će u četvrtak u 21 sat započeti utakmicu na stadionu Benito Villamarin, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

"Svjesni smo važnosti ove utakmice. Nadam se ostvarenju dobrog rezultata kako bismo zatim u Hrvatskoj potvrdili prolazak", istaknuo je Portugalac.

Rui Silva je ove sezone primio 24 gola u 22 utakmice. U petak je sačuvao netaknutu mrežu u prvenstvenoj utakmici u Cadizu, gdje je Betis slavio s 2-0. To mu je uspjelo osmi put ove sezone.

"Puno mi znači kad ne primimo gol. Vratar živi od toga, premda je najvažnija pobjeda", napomenuo je.

Nekadašnji čuvar mreže portugalskog Nacionala i španjolske Granade, od ljeta 2021. čuva Betisova vrata. Vjeruje da će na stadionu sa 60.270 mjesta zaustaviti eventualne udarce napadača Brune Petkovića i ostalih igrača Dinama.

"Nastojat ću odraditi svoj posao kako bi mreža ostala netaknuta", rekao je.

Rui Silva, kojem ugovor istječe tek za dvije i pol godine, kaže da je miran. Razmišlja samo kako pomoći ekipi. Među vratnicama "zeleno-bijelih" se učvrstio nakon ozljede čileanskog vratara Claudija Brava, nekadašnjeg člana Barcelone. Bravo se prošli vikend vratio u momčad, a susret s Cadizom je odgledao s klupe za pričuve. Trener Manuel Pellegrini je u srijedu rekao da se Bravo vratio poslije teške ozljede pa će ga "malo po malo" uvoditi na teren.

  • +12
Lokomotiva - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

"On je lider od kojeg pokušavam učiti", rekao je Rui Silva.

Betis je ove sezone imao velike planove u Europskoj ligi, ali nije prošao skupinu u kojoj je ostao iza Glasgow Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa. U posljednjoj utakmici, igranoj prije dva mjeseca na Benito Villamarinu, izgubio je s 2-3 od Rangersa pa ispao u slabiju Konferencijsku ligu.

"Jako nas je zaboljelo to ispadanje. No, sad ćemo se s jednakom željom natjecati u Konferencijskoj ligi", izjavio je Silva. "Naravno da nam je san osvojiti ju. To bi nam donijelo veliki prestiž."

U protekle dvije godine, od kada postoji Konferencijska liga, pehare su podizali Roma i londonski West Ham.

Više saznajte na SofaScore OVDJE