CILJ SE ZNA

On je opasnost za Subašića; evo što zaista misli o 'hrvatskoj skupini'

03.06.2016 u 06:36

Bionic
Reading

Napadač španjolske reprezentacije Alvaro Morata (23), koji je zabio dva gola u pobjedi nad Južnom Korejom od 6-1, rekao je kako će sadašnja momčad teško nadmašiti ranije španjolske uspjehe no pokušat će ih izjednačiti

'Za nas koji smo sada ušli u reprezentaciju sve je puno teže jer je nemoguće nadmašiti postignuto. No nastojat ćemo izjednačiti to, bit će teško no pokušat ćemo', rekao je Morata. Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj, Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici te opet Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Morata je u srijedu u Salzburgu zabio golove u 49. i 88. minuti u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje.

'Najvažnije je da se sve bolje razumijemo na terenu, svejedno tko zabije gol. Mi smo momčad. Uhvatit ćemo ritam, pripremiti se za Euro i biti na najvišoj razini', rekao je suigrač hrvatskog napadača Marija Mandžukića u Juventusu.

'Izbornik me pozvao nakon teške sezone koja sam imao u Juventusu. Znam da vjeruje u mene jer još kada sam igrao za mladu reprezentaciju brinuo je o razvoju svakoga od nas', rekao je Morata.

'On želi da igram s emocijama i sretan te da ispunim momčadski cilj', rekao je španjolski napadač.

Ove sezone je sudjelovao u 47 utakmica za Juventus postigavši 12 golova te je još 12 puta asistirao. Juventus je osvojio talijansko prvenstvo i kup. Morata je napomenuo kako u igri španjolske reprezentacije postoji solidarnost.

'Trener od mene traži da pritišćem gdje god se može i pomažem momčadi. Mi napadači smo prvi braniči. Igranje u Italiji me naučilo da 'devetka' ne može živjeti samo od gledanja protivničkog gola', rekao je.

Španjolska će 7. lipnja odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe, a idući dan putuje u Francusku, u svoju bazu na zapadu zemlje. Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igrat će protiv Češke, zatim Turske, te posljednju u skupini D protiv Hrvatske 21. lipnja.

'Imamo puno poštovanja prema protivnicima i znamo da ništa neće doći bez napora. Bit će potrebno i malo sreće. No imamo puno želje i vjere u sebe', izjavio je Morata o 'hrvatskoj skupini'.

On je dosad odigrao devet utakmica za A reprezentaciju i zabio tri gola.