WEBBEROV SUNARODNJAK

'On je favorit za mjesto u Red Bullu, ali mora još bolje voziti!'

16.05.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo najbliži je nastavku karijere u prvoj momčadi Red Bulla, no mora se još dokazati prije konačne odluke, kaže njegov trenutni šef Franz Tost

Prema informacijama koje dolaze iz tabora 'crvenih bikova', dani 36-godišnjeg veterana Marka Webbera u njihovoj su momčadi odbrojani. Spominjalo se ime Kimija Raikkonena kao potencijalne zamjene, no Finac se dobro osjeća u Lotusu i nije realno da će se odlučiti promijeniti momčad. Najvjerojatnije će Webberova zamjena stići iz Tora Rossa, među juniorima ekipe koji će u međusobnoj borbi odučiti tko je spreman za veliki korak naprijed u svojoj karijeri.

Kako zasad stvari stoje, Daniel Ricciardo je taj koji ima prednost nad Jean-Ericom Vergneom. Odličnim nastupima u prvih pet utrka nametnuo se šefovima mladi Australac, no iz Tora Rossa upozoravaju da još ništa nije riješeno.

'Rezultati su ono što je bitno i definitivno možemo reći da Daniel, koji ima 11 odvezenih utrka više u karijeri, je trenutno u boljoj situaciji. U ovom trenutku on ima prednost, što smo i vidjeli u Barceloni,' izjavio je ravnatelj Franz Tost pa ipak upozorio:

'Ali bit će potrebna iznimno dobra vožnja u drugom dijelu sezone, jer radi se ipak o momčadi svjetskih prvaka, pa su očekivanja različita od onih u Toru Rossu. Nemojte me krivo shvatiti, na dobrom je putu. No, sve će ovisiti od sljedećih nekoliko mjeseci, u kojima će se jedan ili dva naša vozača kvalificirati za mjesto u Red Bullu.'