LIJEPE RIJEČI VELIKANA

On dobro zna; nahvalio Modrića, Šukera i Hrvatsku!

12.03.2015 u 12:09

Bionic
Reading

O Luki Modriću i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pohvalno je govorio Robert Pires (41), bivši ofenzivni vezni igrač Francuske i Arsenala

'Modrić je nedostajao Realu, njegovim navijačima ali i svima koji uživaju u lijepom nogometu. Sviđa mi se što radi na terenu', rekao je za Hinu Pires koji je u Madridu boravio kao gost na utakmici Real Madrida i Schalkea.

Pires je 2000. godine iz Marseillesa došao u Arsenal, iz kojega je tada otišao Davor Šuker u West Ham United.

'Davor je bio dobar igrač, a s Hrvatskom nam je uvijek bilo teško igrati, uvijek nam je stvarala probleme', rekao je Pires koji je 1998. bio na klupi u polufinalu Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku sa 2-1 uz vodeći pogodak Šukera, a zatim je postala svjetski prvak.

'To nam je bila najteža utakmica. U finalu smo nevjerojatno lako svladali Brazil 3-0', rekao je.

Protiv Hrvatske je igrao prijateljske utakmice 1999. i 2000. u kojima su slavili Francuzi, te je u obje zabio gol, dok je 2004. na Europskom prvenstvu sudjelovao u remiju 2-2.

'Vjerujem da bi i danas utakmica Hrvatske i Francuske bila itekako zanimljiva i neizvjesna', istaknuo je.

Pires je nakon Arsenala igrao za Aston Villu i Villarreal, a danas sa 41 godinom nastupa za indijskog prvoligaša Gou. To je klub koji je osnovan prošle godine i u kojem mu je suigrač bio bivši Dinamov napadač Miroslav Slepička koji je prije povratka u Češku za Gou zabio pet golova u 10 utakmica.