daleko od iznenađenja

Omiški Olmissum junački se držao protiv prvaka Europe, ali osim časnog poraza nije mogao izvući ništa više

02.12.2021 u 22:32

Bionic
Reading

Igrači omiškog Olmissuma ipak nisu uspjeli napraviti iznenađenje i svladati lisabonski Sporting. Portugalci su pobijedili 3:1

MNK Olmissum je izgubio u prvom kolu Lige prvaka od Sportinga iz Lisabona sa 1:3. Aktualni osvajač Lige prvaka Sporting je utakmicu kontrolirao od prve do posljednje minute. Omišani su se odmah našli pod žestokim pritiskom Sportinga, no sjajno je branio vratar Olmissuma Bilandžić.

Kako prenosi Dalmatinski portal, propisno su se napromašivali igrači Sportinga dok nije Alex Merlim u desetoj minuti zaljuljao Postružina i poslao loptu fantastično pod gredu. Na odmor se otišlo s aktivnih 0:1, no već u prvoj minuti nastavka Waltinho odlično dodaje petom Cavinatu koji zabija za 0:2.

Tada je trener Olmissuma Duje Maretić uveo golmana igrača, no kada je Alex Merlim ponovno zabio u 24. minuti, odustao je od te ideje budući da je bilo jasno da je utakmica izgubljena. Sporting je tada stao na loptu te nismo vidjeli uzbuđenja do zadnje dvije minute kada je Olmissum opet uveo golmana igrača, no sada im se ta taktika isplatila te je počasni pogodak postigao Pavić u 38. minuti.

Dodajmo da je u ranije odigranoj utakmici ove skupine ruska Sinara Yekaterinburg pobijedila nizozemski Hovocubo sa 5:1. U ovoj izrazito jakoj skupini samo prva momčad prolazi u daljnju fazu natjecanja.

MNK Olmissum – Sporting 1:3 ( Pavić 38. – Alex Merlim 9. i 24., Cavinato 21. )