KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Olympiakos osigurao jedinicu, a Fenerbahče i s porazom od Zvezde doigravanje

14.04.2023 u 00:19

Bionic
Reading

Košarkaši Olympiakosa osigurali su prvo mjesto uoči početka dogravanja nakon što su u susretu posljednjeg, 34. kola Eurolige pobijedili Baskoniju sa 86-78

Grčku ekipu predvodio je Saša Vezenkov sa 23 koša i 10 skokova, Kostas Papanikolaou je zabio 16 koševa uz devet skokova, dok je Kostas Sloukas upisao 15 koševa i šest asistencija. U suparničkim redovima Markus Howard je ubacio 29 koševa.

Uz Olympiakos, prije zadnjeg kola doigravanje su osigurali i Real Madrid, Barcelona, ​​Monaco, Maccabi i Partizan, a u igri su bile još dvije "vize", od kojih je jednu danas osvojio Fenerbahče, iako je nakon produžetka izgubio od Crvene zvezde s 89-91.

U igri za nastavak sezone bili su Fenerbahče, Baskonia i Žalgiris. Turci su bili u najboljoj poziciji, a pobjedom protiv Crvene zvezde ne samo da bi potvrdili doigravanje, već bi završili na petom mjestu. No nakon što su u posljednjoj minuti imali tri poena prednosti za pobjedu, dopustili su Zvezdi da izbori produžetak, u kojem je beogradski klub odigrao bolje i na kraju je slavio sa 91-89.

Međutim, kako je Olympiakos pobijedio Baskoniju, Turci su ipak prošli među osam najboljih. Baskonia i dalje ima šanse, ali da bi se Baski plasirali u doigravanje, Žalgiris mora izgubiti u petak u Münchenu. No, budu li Litvanci uspješni, sami će proći.

Crvenu zvezdu su do pobjede predvodili Facundo Campazzo sa 24 i Ognjen Dobrić sa 22 koša. Kod Fenerbahčea najefikasniji su bili Johnathan Motley sa 27 koševa i osam skokova, te Nigel Hayes-Davis sa 19 koševa i osam skokova.

Maccabi je u Tel Avivu nakon produžetka pobijedio Real Madrid sa 100-96.

Lorenzo Brown sa 22 i Josh Nebo sa 15 koševa i 11 skokova bili su najfikasniji u izraelskim redovima, a Real je predvodio Guerschon Yabusele sa 25 koševa i osam skokova. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja zabio je 15 koševa uz po jedan skok i asistenciju.

U derbiju začelja Alba Berlin je pobijedila Asvel-Villeurbanne sa 88-71. Za berlinski sastav je američki košarkaš s hrvatskom putovnicom Jaleen Smith zabio 10 koševa uz sedam asistencija i četiri skoka.

U petak se igraju posljednja četiri susreta regularnog dijela sezone. Anadolu Efes - Monaco, Barcelona - Valencia, Bayern Munchen - Žalgiris Kaunas, te Partizan - Panathinaikos.