KREĆE PLAY-OFF

Olympiacos brani titulu, Barcelona želi do kraja!

09.04.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Od utorka, 9. travnja, započinje play-off košarkaške Eurolige u kojem se osam najboljih momčadi bori za svoje mjesto na Final Fouru koji se od 10. do 12. svibnja igra u Londonu

Nakon što se 16 najboljih klubova u dvije skupine obračunalo, ponajboljih četiri prošlo je u play-off koji se igra na tri pobjede (po formuli 2-2-1).

Parovi četvrtfinala tako su: CSKA - Caja Laboral i Olympiacos - Anadolu Efes
U lijevom djielu ždrijeba te Barcelona – Panathinaikos i Real Madrid - Maccabi u desnom dijelu. Utakmice možete gledati na MAXtv-u (Sportklub).

Titulu Prvaka Europe brani grčki Olympiacos koji je u prošlogodišnjem finalu šokirao današnje NBA zvijezde Andreja Kiriljenka i Alekseja Šveda.

CSKA - Caja Laboral
CSKA tijekom cijele sezone ima učinak 20-4 i favorit je u ovom susretu. Imena kao što su Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Viktor Khryapa, Sonny Weems, Theo Papaloukas uz dodatak trenera Ettorea Messine sve govore. No neće se tako lako predati španjolska momčad (Andres Nocioni, Maciej Lampe i Nemanja Bjelica…) koju uspješno vodi hrvatski stručnjak Žan Tabak.

Olympiacos - Anadolu Efes
Trener Georgios Bartzokas ima težak zadatak jer je pritisak da momčad odvede na Final Four ogroman. Sve je u rukama najboljeg igrača Redsa VassilisaSpanoulisa. Iskustvo i forma su ipak na strani - Anadolu Efesa koji vodi sjajni Oktay Mahmuti. Igrači kao što su Jordan Farmar, Jamon Lucas, Duško Savanović, Saša Vujačić, Stanko Barać, Joshua Shipp i drugi garancija su uspjeha.

Barcelona - Panathinaikos
Učinkom 22-2 u Euroligi, Barcelona je svima održala lekciju, ali play-off je nova priča. To jako dobro znaju igrači Panathinaikosa predvođeni DimitrisomDiamantidisom, rođenim pobjednikom koji zna kako se osvaja titula Prvaka Europe. Veliki je adut Barcelone 217 cm visoki Dubrovčanin Ante Tomić, a ako uz njega proradi i Juan Carlos Navarro, Panathinaikos, u kojem sjajno igra Roko Leni Ukić, nema šanse. Svi igrači Barcelone sanjaju treću titulu Prvaka Europe za ponos katalonije (2003, 2010).

Real Madrid - Maccabi

S jedne strane Rudy Fernandez, Nikola Mirotić, Jaycee Carroll i društvo, a s druge trener David Blatt i njegova družina koja se u zadnje vrijeme digla u formi (u drugoj polovici TOP 16 faze imaju učinak 6-1!). Trener Real Madrida Pablo Laso ništa neće prepustiti slučaju i već ima recept kako da bez šokova prođe ovu seriju.

Žan Tabak

Trener Caje Laboral Žan Tabak na temu serije protiv CSKA kazao je:
'Prva stvar koju želim kao trener je to da pokušamo odigrati dobro. Suparnik nam je jedna od najboljih momčadi u Europi i zato moramo igrati na najvišoj razini. Otkad sam u klubu, pokazali smo da to možemo i da smo u stanju pobijediti sve, i kod kuće i u gostima. Bio bih sretan kad bismo se vratili kući s jednom pobjedom.'

Na pitanje je li nemoguća misija izbaciti moćni CSKA, 42-godišnji Tabak je dodao:

'Mislim da nas ne čeka nemoguća misija. Teška da, ali ne i nemoguća. Caja Laboral nikad ne smije izlaziti na parket s mišlju 'nemamo što izgubiti'. Dobra smo momčad i zato ne mogu prihvatiti takav stav.'