POTEZ ZA PAMĆENJE

Olimpijski finale hokejašica odlučila 'varka'; kako se samo usudila to izvesti!

22.02.2018 u 16:13

Bionic
Reading

Američke hokejašice su na Igrama u Pjongčangu osvojile zlatnu medalju nakon što su u finalu sa 3-2 poslije raspucavanja pobijedile Kanadu

Amerikanke su na zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998., kada je ženski hokej prvi put uvršten u program, osvojile zlato, ali je nakon toga Kanada uzela sljedeća četiri naslova olimpijskih pobjednica.

No ovoga puta, Amerikanke, koje su slavile na zadnja četiri svjetska prvenstva, ovo su olimpijsko zlato osvojile predvođene sestrama blizankama Monique i Jocelyne Lamoureux.

  • +4
Finale hokejašica, ZOI 2018., SAD - Kanada Izvor: Profimedia / Autor: Petter Arvidson / Profimedia

SAD su povele pogotkom Hilary Knight u zadnjoj minuti prve trećine, ali su onda Kanađanke izjednačile i povele u pet minuta razmaka pogocima Haley Irwin (22.) i Marie-Philip Poulin (2-1, 27.). Monique Lamoureux donijela je izjednačenje za SAD u zadnjoj trećini (54) i utakmica je otišla u produžetak.

Unatoč dominaciji Amerikanki u produžetku, nisu uspjele svladati kanadsku vratarku Shannon Szabados.

U raspucavanju je Jocelyne Lamoureux fenomenalnom 'varkom' postigla pobjednički pogodak za SAD koje su se tako odužile Kanadi za poraz u finalu ZOI u Sočiju prije četiri godine. Svaka čast 28-godišnjoj hokejašici što se usudila napraviti takav potez u ključnom trenutku velike borbe za zlato.

Pobjednički pogodak - Jocelyne Lamoureux-Davidson Izvor: Društvene mreže

U jučerašnjoj borbi za brončanu medalju Finska je pobijedila Olimpijske sportaše iz Rusije sa 3-2.