IVICA NA KROVU SVIJETA

Olićev hat-trick za finale Lige prvaka!

27.04.2010 u 21:52

Bionic
Reading

Bayern je u uzvratu polufinala Lige prvaka pokazao da je trenutno bolji od francuskog Lyona, a pogodak koji je Bavarcima osigurao osmo finale u povijesti djelo je Ivice Olića

Bayern je u Münchenu slavio sa 1:0 i znalo se da će im gol u Lyonu osigurati goleme šanse za plasman u završni dvoboj najjačeg klupskog natjecanja svijeta. Od početka su se Bavarci postavili kao zrelija momčad, a vodstvo je došlo u 26. minuti kada je Olić okrenut leđima primirio loptu i u stilu Drogbe svladao nemoćnog Llorisa. Ivica je bio junak, navijači su derali glasnice. Gerlandom se orilo: 'Ivica, Ivica...'

A slavonski maratonac se tek zagrijavao.

U drugom poluvremenu Lyon je pokazao da nema snage za preokret, za plasman u finale trebala su mu tri gola. Ipak, željeli su izbjeći katastrofu. Nakon što je u 60. minuti isključen Lyonov stoper Cris dileme su bile riješene, a Ivica Olić nastavio je u zadanom ritmu. Večeras sjajni, uz Olića i Robbena najbolji, Altintop lijepo je gurnuo loptu u prostor, najbrži je poslovično bio Olić i Lloris je ponovno bio nemoćan.

15 minuta kasnije, u 78, Olić je kompletirao zbirku pogodaka. Nakon lijeve i desne noge poentirao je i glavom i zaokružio najbolju večer svoje blistave karijere protkane uspjesima i kontinuiranim osobnim napretkom. Hat-trick Ivice Olića je odveo Bayern u finale.

Završni dvoboj igra se u Madridu 22. svibnja, a Bayernu i zahuktalom Oliću suprotstavit će se Barcelona ili Inter. Taj uzvrat na rasporedu je u srijedu, a Inter je iz Milana donio prednost 3:1.