UTAKMICA U Miamiju

Olić zabrinut zbog zvijezde Perua, a Ćorluka o njoj zna više nego svi skauti zajedno

21.03.2018 u 12:54

Bionic
Reading

Član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić je nakon prvog treninga reprezentativaca u SAD-u u sklopu priprema za prijateljske utakmice protiv Perua u Miamiju u noći s petka na subotu i Meksika u Dallasu u noći s utorka na srijedu izjavio kako je on bio lakšeg intenziteta kako bi se igrači regenirali nakon puta.

Nakon što su svi hrvatski nogometni reprezentativci na mini turneji po SAD-u uživali na velikom 'team-buildingu' u jednom od najpoznatijih steakhouseva u Miamiju okrenuli su se pripremama za prvu utakmicu protiv Perua koja je na rasporedu 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju. Nakon utakmice u Miamiju reprezentacija leti za Dallas, gdje će na stadionu AT&T 27. ožujka snage odmjeriti s Meksikancima.

'Prvi je trening, bez velikog intenziteta, služio da se uđe u ritam rada i da se dečki regeneriraju nakon puta, kako bismo spremni dočekali utakmice. S obzirom na kasni dolazak i umor, prvu smo večer iskoristili za odmor i spavanje, a kasnije će biti vremena i za druženje", rekao je Olić, koji je potom proanalizirao i prvog suparnika Hrvatske u SAD-u.

'Analizirat ćemo kako bi Peru mogao igrati. Jedan od njihovih najneugodnijih igrača, možda i najbolji - neovisno o godinama - i dalje je Jefferson Farfan koji igra u vrhunskoj formi i trebao bi produžiti ugovor s Ćorlukinim Lokomotivom na još dvije godine. On im je vođa, ali imaju još kvalitetnih igrača, što garantira dobru utakmicu'.

Nema sumnje kako Ćorluka o Farfanu zna više nego svi hrvatski skauti zajedno jer s njim igra i trenira u ruskom klubu. Zna baš sve njegove tajne, zna lošije strane i za očekivati je kako je upravo Ćorluka imao ključnu ulogu uoči analize utakmice.

Susreti s Peruom i Meksikom, kao i onaj s Brazilom u lipnju, trebali bi biti adekvatna priprema za možda i najveći izazov u skupini Svjetskog prvenstva, okršaj s Argentinom.

'Peru i Meksiko igraju drugačije od europskih momčadi, reprezentativci im dobrim dijelom igraju u ovom dijelu svijeta i sigurno će pokazati kvalitetu koju bruse u češćim susretima s Argentinom i Brazilom. Znali su im čak i pomrsiti račune. Moramo isprobati i alternativne sustave, kako na treningu, tako i na samim utakmicama', najavio je Olić.

Olić smatra kako je izbornik Zlatko Dalić s razlogom poveo veći broj igrača na američku turneju.

'Kadar je velik, ali imamo dva dvoboja u kratkom vremenu te ćemo uvažiti i neke zahtjeve klubova. Tako će lijepu priliku dobiti i oni koji manje igraju, kako bi se probali nametnuti za konačan popis za Rusiju. Svi su dobro, osim Kramarića koji ima želučanih problema, no vjerujemo da će već od sutra biti u pogonu'.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC