NIJEMCI ODUŠEVLJENI

Olić u sprintu pretrči na utakmici tri kilometra!

19.03.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Koliki ugled u Njemačkoj ima Ivica Olić, potvrdio je i veliki tekst ARD-a posvećen upravo njemu i njegovim nogometnim kvalitetama. Ono što Nijemce najviše fascinira jest njegova fizička snaga i izdržljivost

Novinar ARD-a Marcus Bark napisao je poveći tekst u kojem je s divljenjem opisao hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivicu Olića proglasivši ga izvrsnim nogometašem nevjerojatne snage.

'U nekoliko utakmica Olić je u dresu HSV-a pretrčao više od 12 kilometara po utakmici. Od toga je četvrtina, odnosno tri kilometra u sprintu vraćajući se u obranu. To su izvanredni podaci', piše Bark te opisuje kako je Olić za vrijeme Eura u Austriji i Švicarskoj bio najbrži nogometaš. Naime, njegova najveća brzina bila je 31,76 kilometara, dok je drugo mjesto zauzeo Nijemac Odonok sa 30,13 kilometara na sat.

'Olić je noćna mora za obrambene igrače. Svakoga lako pretrči. Za njega je dan bez trke izgubljen dan. Koliko je posvećen svojoj fizičkog izdržljivosti, govori i podatak da ima svog trenera za fizičku snagu te da svakog ljeta nakon par dana odmora počne s trkama, dok ostali nogometaši uživaju u blagodatima odmora', smatra Bark koji na kraju ističe da je njegovih 26 postignutih pogodaka u 71. odigranoj utakmici u Bundesligi prihvatljiv podatak.