NIJEMCI TVRDE

Olić prelazi u ligu u kojoj Hrvata – nema!

20.12.2015 u 09:53

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama njemačkih medija, Ivica Olić odigrao je svoje posljednje minute u dresu Hamburga u subotu protiv Augsburga i karijeru bi trebao nastaviti u američkom MLS-u, gdje Hrvatska već dugo nije imala igračkog predstavnika...

Iskusni 36-godišnji napadač nije se naigrao ove jeseni u HSV-a pod trenerom Labbadijom. Nije započeo u Bundesligi niti jednom od prve minute, a u osam susreta u kojima je ušao s klupe nije zabio niti jedan pogodak.

Prema tvrdnjama njemačkih medija, Olić je u subotu protiv Augsburga odigrao svoje posljednje minute u Bundesligi. Vjeruje se da će karijeru nastaviti u američkom MLS-u, gdje ima više zainteresiranih klubova za usluge hrvatskog napadača.

Ako se to zaista i dogodi, Olić bi postao tek peti hrvatski igrač u povijesti ovog natjecanja, prvi još od 2011. godine te jedini koji je osim u Americi također izgradio ozbiljnu karijeru na europskom kontinentu.

Razlog Ivičinog odlaska iz Njemačke je želja za nastupom na Euru u Francuskoj, jer samo igrama na terenu može se nametnuti izborniku Čačiću. No, problem je što nova sezona MLS-a počinje tek u ožujku pa neće imati mnogo vremena uvjeriti stručni stožer da je on pravo hrvatsko napadačko rješenje za dvoboje s Turskom, Češkom i Španjolskom.