VAN GAAL OBEĆAO USPJEH

Olić i Pranjić odradili prvi trening s Bayernom

01.07.2009 u 18:39

Bionic
Reading

Više od 2.000 navijača se okupilo na prvom treningu njemačkog nogometnog bundesligaša Bayerna kako bi vidjelo novog trenera Nizozemca Louisa van Gaala, te šest novih igrača koji su ovoga ljeta stigli u bavarski klub. Među njima su i dvojica hrvatskih reprezentativaca Ivica Olić i Danijel Pranjić

Ivica Olić i Danijel Pranjić napokon su došli na 'svoje'. Naime, odradili su prvi trening s Bayernom i trenerom Van Gaalom, te sada mogu reći da su nosili i dres s Bayernovim grbom. Doduše, Pranjić je s nizozemskim trenerom već radio, ali ne u ovako velikom klubu.

'Želim se upisati u povijest s Bayerom', najavio je nizozemski stručnjak dodavši: 'Naš glavni cilj je naslov njemačkog prvaka, a pokušat ćemo što bolji rezultat ostvariti i u Ligi prvaka. Nadam se barem plasmanu u četvrtfinale'.

Nakon što su osvojili drugo mjesto u prvenstvu, Bavarci su angažirali uglednog nizozemskog stručnjaka, te momčad pojačali sa šestoricom igrača. Osim hrvatskog dvojca na Allianz Arenu su stigli i Mario Gomez, Anatolij Timoščuk, Edson Braafheid i Alexander Baumjohann, dok se s posudbe vraća Andreas Goerlitz.

'Imamo dobru momčad, dovoljno kvalitetnu za velike domete, a vjerujem kako se se ubrzo riješiti i preostala otvorena pitanja', zaključio je Van Gaal.

Još uvijek je otvoreno pitanje Francka Riberya kojeg traži pola Europe, a njemački mediji nagađaju kako bi klub mogli nastupiti i branič Lucio, te napadač Luca Toni.

'Glasine su uvijek samo glasine. Nemam nikakvih saznanja da Lucio i Toni napuštaju naše redove', kazao je Bayernov generalni menadžer Uli Höness.