PRVI TROFEJ SEZONE

Olić i Bayern prvaci Njemačke, Petrić opet sjajan

01.05.2010 u 17:44

Bionic
Reading

Minhenski Bayern stigao je u subotu popodne do novog naslova prvaka Njemačke. Pobjedom nad Bochumom na Allianz Areni te porazom Schalkea na vlastitom travnjaku od Werdera, Bavarci su kolo prije kraja prvenstva osvojili prvi od tri željena trofeja. Ostaje im još borba s Werderom u finalu domaćeg kupa te veliko finale s milanskim Interom za naslov prvaka Europe

Nogometaši minhenskog Bayerna praktički su osigurali naslov prvaka Njemačke kolo prije kraja nakon što su kod kuće pobijedili Bochum sa 3:1, a njihov jedini konkurent Schalke izgubio u Gelsenkirchenu od Werdera 2:0. Kolo prije kraja Bayern ima tri boda više od Schalkea i bolju razliku od čak 17 pogodaka, pa je praktički nemoguće da Schalke to nadoknadi u zadnjem kolu.

Bavarci imaju završnicu iz snova jer su se plasirali u finale Lige prvaka, a Bochum su svladali s tri zgoditka Thomasa Mullera. Ivica Olić je igrao do 60. minute, a Danijel Pranjić nije bio u sastavu.


Schalke je izgubio kod kuće od Werdera (0:2), a Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu. Ispadanje u polufinalu Europske lige HSV je naplatio domaćom pobjedom nad Nurnbergom (4:0), a drugi i treći zgoditak postigao je Mladen Petrić. Hoffenheim je slavio sa 2:1 kod Eintrachta, a cijelu utakmicu za goste odigrao je Josip Šimunić.

Od Bundeslige se nakon 14 godina i službeno oprostila berlinska Hertha koja je odigrala nedovoljnih 1:1 kod Bayera u Leverkusenu. U teškoj situaciji su Nurnberg i Bochum koji imaju po 28 bodova, dok je u opasnosti i Hannover s 30. Uz Herthu ispada još jedan klub, a 16-plasirani igra kvalifikacije s trećeplasranim klubom iz Druge lige, a to će biti Augsburg ili St. Pauli.