SPEKTAKL NA MAXTV-U

Okršaj bivših prijatelja koji nadilazi sportsko suparništvo

16.04.2012 u 16:10

Bionic
Reading

Nema sumnje da je dvoboj Jona Jonesa i Rashada Evansa na UFC-u 145 jedan od MMA mečeva koji će obilježiti 2012. Treću obranu naslova UFC-ovog šampiona trenutačno najboljeg borca slobodnim stilom na zemaljskoj kugli gledat ćemo u noći sa subote na nedjelju 22. travnja s početkom u 04:00h uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25)

Ne samo da se radi o okršaju dva izuzetno kvalitetna borca različitih stilova i meču u kojem će bivši prvak pokušati vratiti svoj izgubljeni naslov, nego se radi o dvoboju koji nadilazi sport i sportsko suparništvo. Ona poznata krilatica koja se često nađe na ustima boraca 'ništa osobno, samo posao', ovaj put zaista ne vrijedi s obzirom da su Jones i Evans trenutačno dva najveća neprijatelja svjetskog MMA-ja.

Nekoć veliki prijatelji i suborci u kampu Grega Jacksona, sljedećeg će se vikenda naći na suprotnim stranama kaveza u Philips Areni (Atlanta).

Jones je u proteklih godinu dana svladao čak tri bivša prvaka (Jackson, Machida, Shogun), a ukoliko pobijedi i Evansa bit će to potvrda velike dominacije kakvu UFC u ovoj kategoriji nije imao još od slavnih vremena Tita Ortiza.

Rashad je, s druge strane, realna prijetnja koju mnogi bezrazložno podcjenjuju. U prilog njegovim kvalitetama idu i procjene mnogih stručnjaka koji ga smatraju izuzetno neugodnim protivnikom za aktualnog prvaka. Osim što bi mogao imati problema s Evansovom brzinom i agilnošću, Jonesu ne ide u prilog i činjenica da je dvojac dugo vremena dijelio zajedničku dvoranu. Ako netko poznaje njegove eventualne mane, onda je to sigurno bivši prvak.


Od gubitka titule 2009. i meča protiv Lyota Machide, Evans je ubilježio četiri vrlo vrijedne pobjede (Silva, Jackson, Ortiz, Davis). U čitavoj dosadašnjoj karijeri ima tek taj jedan jedini poraz i čak 17 pobjeda što ga svrstava na sam vrh najboljih UFC-ovih boraca svih vremena.

I Jones je samo jednom u čitavoj karijeri iskusio osjećaj poraza. Dvoboj protiv Matta Hamilla 2009., u kojem je apsolutno dominirao, prekinut je zbog ilegalnih laktova danas najboljeg borca svijeta, a od tada ovaj 'vanzemaljac' ne zna za poraz. Tek su Andre Gusmao i Stephan Bonnar nekako uspjeli preživjeti do sudačke odluke.

Izravan prijenos dvoboja Jones vs. Evans, kao i UFC-a 145, pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 22. travnja (04:00h). Snimka priredbe je raspoloživa čitavu nedjelju na istom kanalu.

Jones vs. Evans

Glavne borbe:
Jon Jones vs. Rashad Evans
Rory MacDonald vs. Che Mills
Brendan Schaub vs. Ben Rothwell
Mark Hominick vs. Eddie Yagin
Matt Wiman vs. Mark Bocek

Uvodne borbe:
Miguel Tores vs. Michael McDonald
Travis Browne vs. Chad Griggs
Stephen Thompson vs. Matt Brown
Anthony Njokuani vs. John Makdessi
Mac Danzig vs. Efrain Escudero
Keith Wisniewski vs. Chris Clements
Maximo Blanco vs. Marcus Brimage