DETALJNA ANALIZA

Oko sokolovo presudilo oko situacije zbog koje je 'plakao' Zoran Vulić; treneru Hajduka ovo se neće svidjeti

05.11.2018 u 21:48

Bionic
Reading

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja pozabavio se spornim situacijama u 13. kolu Hrvatski Telekom Prve lige

Najspornija se zbila u Velikoj Gorici u mini-derbiju kola između Gorice i Hajduka. U 84. minuti Ivanovski je pokušao zabiti gol glavom, gurnut je s leđa, ali sudac Jović nije smatrao da je to dovoljno za najstrožu kaznu.

'Ispravna odluka suca. Dva igrača se bore za poziciju. Dolazi do kontakta, ali nema intenziteta za kazneni udarac. Bilo je nekoliko sličnih situacija tijekom utakmice i sve je takve okarakterizirao tako da nema prekršaja i bio je samo dosljedan', istaknuo je Strahonja , a prenosi goal.hr.

Što se isključenja Čaglja tiče, Strahonja se i tu složio s glavnim sucem.

'Sve je regularno kod crvenog kartona. Čagalj gazi igrača Hajduka, udara ga džonom u području bedra. Ali sudac je pogriješio što mu je dodijelio crveni karton dok je bio na zemlji. Trebao je pričekati da se ustane', upozorio je nekadašnji sudac.

Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo

Strahonja se osvrnuo i na utakmicu u Gradskom vrtu, odnosno uvjete u drugom dijelu kad se spustila magla i čak je prijetio prekid susreta, ali je glavni sudac Zebec odlučio da treba nastaviti.

'Trebala se utakmica odigrati, uvjeti su bili regularni. S tribina i preko kamera to izgleda gušće, ali na terenu, na razini travnjaka, ta je magla dosta rjeđa. Propozicije kažu da ako se s centra vide oba gola, utakmica se mora igrati', istaknuo je Strahonja koji je u nastavku emisije ustvrdio da je Lokomotivi poništen čisti pogodak protiv Istre.

Zaleđe, tvrdi Strahonja, kod gola nije postojalo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo
  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
  • +15
Gorica - Hajduk, 13. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL