PUNI SE BRLOG

Oko Kristana i Letanga stvara se momčad za iduću sezonu

10.03.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Uprava Medveščaka i službeno je zatvorila sezonu. 'Medvjedi' su ispali iz doigravanja u četvrtfinalu od KAC-a i već se počinje slagati momčad za jesen. Kristan, Banham, Kinasewich, Hecimovic, Košelj, Letang i domaći trojac Kanaet, Blagus i Šijan sigurni su stanovnici svlačionice 'medvjeda' i iduće sezone

'Potpisao sam dvogodišnji ugovor s klubom i to bez puno razmišljanja. Medveščak mi je puno dao, navijači su fenomenalni i u Zagrebu se osjećam kao kod kuće', kratko i jasno kazao je novinarima Robert Kristan, potvrđujući tako tihe kuloarske najave kako razmišlja o ostanku u Hrvatskoj. Treba li išta više navijačima Medveščaka? Jasno, to je retoričko pitanje, no Kristan je ljubimac tribina, statistički najbolji golman Ebela i njegov ostanak temelj je na koji će se nadograđivati ostatak ekipe. Tražio ga je i Red Bull, željeli i Vienna Capitalski, momčadi puno bogatije od Medveščaka, no obje austrijske ekipe ostale su kratkih rukav'.

No što je s ostatkom momčadi? Tko odlazi, tko dolazi? Damir Gojanović, prvi operativac kluba nije htio previše polemizirati. 'S Dougom Bradleyjem ćemo analizirati i igru i igrače, te na kraju odlučiti', zagonetno je kazao, usput ocijenivši sezonu sasvim solidnom.

Dakle, ono što možemo s prilično velikom sigurnošću ustvrditi je da će na jesen na led Doma sportova izaći Frank Banham, John Hecimovic, Robert Kristan, Ryan Kinasewich, Gašper Krošelj, domaći trojac Dominik Kanaet, Mislav Blagus i Ivan Šijan, 'pridošlica' Dario Kostović te neizostavni kapetan Alan Letang, koji je i ove sezone na račun svog zdravlja igrao utakmice koje vjerojatno nitko osim njega ne bi igrao.

Budućnost Borne Rendulića ovisi o njegovu ulasku u prvu momčad finskog Assata, Greg Day je također bio na posudbi i pregovori oko njegovo ostanka idu u dobrom smjeru, uprava kluba svakako želi zadržati i Jonathana Filewicha i Waceya Rabbita, a savršeno je jasno da su višak u ekipi postali Don MacLean i T. J. Guidarelli. Što će biti s Miroslavom Brumerčikom i Joelom Prpicem, to je teško reći, jer su informacije o njihovoj budućnosti u Zagrebu kontradiktorne.

Gojanović: Mogao nam se dogoditi debakl!

'Mislim da je sezona bila sasvim zadovoljavajuća. U jednom trenutku prijetio nam je debakl; imali smo problema s trenerom i pogotovo ulaskom u Arenu. Na kraju smo riješili i trenera, napunili Arenu i Šalatu, ušli u doigravanje i ostali najgledanija momčad u ligi. Sasvim solidno, zar ne?'

Andy Sertich, Kenneth MacAulay i Robby Sandrock je trio koji ćemo vrlo vjerojatno i dalje gledati u momčadi Medveščaka, a Ben Gazdic i Chris Powers navodno ovise o šopingu uprave u Kanadi i Americi i njihov je ostanak među 'medvjedima' malo vjerojatan.

'Danas znamo nešto o čemu početkom sezone nismo razmišljali; ovoj momčadi nedostajali su Mike Prpich i Conrad Martin. Naša je pogreška što nisu ostali. S njima bi mnogo toga ove sezone bilo lakše. No i mi učimo i ubuduće ćemo paziti što radimo', kazao je Doug Bradley na novinarskoj konferenciji najavljujući kako se ostavlja trenerskog posla i vraća u sektor sportskog direktora. Novi trener još uvijek nije ni na vidiku, a traži se osoba koja će momčad voditi barem nekoliko sezona.

'Medvjedima' sad predstoji odmor u kojem će igrači dogovarati svoju budućnost s klubom, a čelnici Medveščaka će po Sjevernoj Americi tražiti hokejaše hrvatskog podrijetla i nagovarati ih na dolazak u Zagreb. Dosad se takva praksa pokazala sasvim solidnom, pa treba imati vjere i nade da će se i novo društvo snaći u novom okruženju. Medveščak se svakako iduće godine neće zadovoljiti četvrtfinalom EBEL-a!