ZBILJA NIJE SRETAN

Ogorčeni Alonso se pogubio: Ovaj put je ipak malo pretjerao!

30.04.2017 u 09:41

Bionic
Reading

Fernando Alonso bio je toliko bijesan nakon 15. mjesta na kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije da je izjavio da na ravnom dijelu gubi između 2.5 i 3 sekunde u odnosu na konkurenciju...

Dvostruki prvak svijeta čeka na novu titulu već 11 godina i čini se da polako počinje gubiti živce. Mnoge je iznenadio odlukom da propusti Veliku nagradu Monaka da bi jurio ovalom po prvi put u životu na utrci '500 milja Indianapolisa' potkraj svibnja, a čini se da iza toga stoji potpuna frustracija bolidom McLaren Honde koji trenutno ima na raspolaganju.

Da je zbilja ogorčen trenutnom situacijom, 35-godišnji Španjolac potvrdio je nakon kvalifikacija u Sočiju gdje je zauzeo tek 15. mjesto.

'Nevjerojatno je koliko gubimo na ravnom dijelu. Na dva ravna pravca gubimo između 2.5 i 3 sekunde. U vrhunskoj sam formi, u svom najboljem trenutku, ali to je ono što se događa,' izjavio je nervozni Fernando Alonso i definitivno pretjerao. Da toliko McLaren gubi na ravnom dijelu osjetilo bi se to i na utrkama u Kini i Bahreinu, gdje je Španjolac bio puno bliže najbržima. Prije je problem u zagrijavanju guma koje je mnoge mučilo u Rusiji.

'Sve će biti isto, bez obzira što su sljedeće utrke Španjolska, Monako i Kanada. Ništa se neće promijeniti,' zaključio je u istom stilu Alonso koji naglašava da je deklasirao talentiranog Stoffela Vandoornea još jednom u kvalifikacijama, ali to mu ne donosi baš ništa na startu utrke...