brz k'o munja što nebom lunja

Oglasio se najbrži čovjek svih vremena i svojim izjavama uzburkao duhove: Ovi dečki nisu uopće brzi, mogao sam osvojiti zlato u Tokiju!

17.11.2021 u 11:26

Bionic
Reading

Usain Bolt (35) umirovio se 2017. godine nakon što je osvojio sve što se u sprinterskom svijetu moglo osvojiti. Vjerojatno najbolji atletičar svih vremena i dalje je vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara, a sada je otvoreno prokomentirao trenutno stanje u sprinterskom svijetu

Olimpijski prvak na 100 metara u Tokiju je senzacionalno postao Talijan Lamont Marcell Jacobs (27) koji je u finalu trčao 9,80 sekundi... Koliko je u stvari loša sprinterska scena najbolje govori činjenica da je Jacobs bio perspektivniji skakač u dalj. To nimalo ne umanjuje njegov uspjeh, ali najbolje govori o konkurenciji.

A Usain Bolt (35) i dalje je apsolutni svjetski rekord, 9,58 sekundi sa Svjetskog prvenstva u Berlinu 2009. godine i dalje je nedodirljivi rezultat u sprinterskom svijetu. No, Bolt se umirovio 2017. godine i od tada sve kao da je stalo. A ovih 9,80 sekundi koje su Jacobsu donijele olimpijsko zlato u Tokiju za Bolta bi u najboljim danima bilo tek malo jače zagrijavanje.

'Trener mi je rekao jako važnu stvar kad sam se umirovio. Rekao mi je da novi dečki nisu ništa brži. Naprotiv, sporiji su. Nisam previše razmišljao o tome, ali da, činjenica je da dečki danas nisu toliko brzi', rekao je Bolt i dodao:

'Ali, da sam sudjelovao na Olimpijskim igrama u Tokiju, vjerojatno bih bio brži od tih 9,80. Volio bih da se nisam umirovio...'

Podsjetimo, nakon što je istrčao 9,58 i svjetski rekord, Usain Bolt mu se približio još samo i to 2012. godine kad je na Olimpijskim igrama u Londonu trčao 9.63 i uzeo zlato. Nakon toga više nije bio brži od 9,77... Uz rekord na 100 metara, Bolt je aktualni rekorder i na 200 metara s 19.19 sekundi. Kakva je trenutna konkurencija, oba će rekorda stajati još neko vrijeme.

'Trenutno u ovoj generaciji ne vidim nikoga za koga mi se čini da bi mogao srušiti moje rekorde. Tako da mislim da će još nekoliko godina oni biti u mojem vlasništvu', uvjeren je osvajač osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 zlatnih medalja sa Svjetskih prvenstava.

Postoji li barem malena mogućnost da se Bolt vrati na staze?

'U sportu sam već napravio sve što je bilo moguće, tako da u konačnici ipak postoji problem motivacije', opovrgnuo je tu mogućnost najbrži čovjek na svijetu. Brz k'o munja što nebom lunja, Usain Bolt!