košarkaška euroliga

Oglasio se Mario Hezonja; Hrvat je odveo 'kraljeve' u finale i postao novi junak Real Madrida

20.05.2023 u 08:48

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja (28), koji je u petak navečer s Real Madridom izborio finale Eurolige, rekao je da niti u jednom trenutku nije sumnjao u polufinalni trijumf nad Barcelonom

'Mi smo Real Madrid, uvijek vjerujemo i uvijek se borimo. Još tijekom četvrtfinalne serije s Partizanom pokazali smo nevjerojatnu mentalnu snagu, a ovdje smo došli spremni', rekao je hrvatski košarkaški reprezentativac u redovima Reak Madrida Mario Hezonja (28).

Real Madrid je na završnom turniru u litavskom Kaunasu svladao Barcelonu 78:66 te će u nedjelju (19 sati) igrati u finalu s Olympiacosom koji je 76:62 bio bolji od Monaca.

'Bilo smo spremni za veliku borbu, jer smo svjesni koliko su dobri igrači Barcelone, ali u nedjelju nas čeka još teža utakmica', kazao je Hezonja koji je u polufinalu protiv Barcelone zabio 14 koševa uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Hrvat je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu 'kraljeva', ubacio je posljednjih pet koševa na utakmici - prvo je 35 sekundi prije kraja pogodio tricu za 76:66, a 20 sekundi prije isteka vremena položio je za konačno slavlje Reala 78:66.

Hezonja, koji je prošlo ljeto došao iz ruskog Uniks Kazanja u Real Madrid, nada se svom prvom naslovu prvaka Europe.

'Olympiacos je s razlogom bio prvi u regularnom dijelu sezone. Ne znam tko je sad u favorit u finalu, to je za novinare, ali mi se trebamo spremiti još bolje, jer će ovo biti zahtjevniji protivnik', zaključio je Hezonja.

Realu će to biti 20. finale Eurolige i Kupa prvaka, a Olympiacosu deveti. Španjolski klub je deset puta bio prvak Europe, a grčki triput.

Barcelonin krilni centar Nikola Mirotić preuzeo je na sebe odgovornost za polufinalni poraz.

'Čestitam Real Madridu, odigrao je odličnu utakmicu', rekao je 32-godišnji Crnogorac sa španjolskom putovnicom te dodao:

'Veliki dio odgovornosti za ovu utakmicu preuzimam na sebe jer nisam bio na razini koja se očekuje od mene. Nisam pomogao ekipi i osjećam se loše zbog toga. Ovo je doista teška večer...'

Barcelona je i prošle sezone bila izgubila u polufinalu Final Foura od Real Madrida, na turniru igranom u Beogradu. Real Madrid je zatim u finalu izgubio od Anadolu Efesa.