ČEKA SE IMENOVANJE

Oglasio se i 'novi' izbornik: U srijedu se ništa neće dogoditi!

08.09.2015 u 20:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u teškoj je situaciji nakon dva loša rezultata u posljednjem mini-ciklusu kvalifikacija za odlazak na Euro 2016. u Francuskoj

Naime, umjesto planiranih šest, ili minimuma od četiri boda, Hrvatska se kući vratila s tek jednim bodom, ali i očajnom atmosferom, posebice na relaciji izbornik - igrači.

I stoga je neizostavno pitanje od nedjelje hoće li Niko Kovač preživjeti Izvršni odbor odnosno koga će Zdravko Mamić, pardon Davor Šuker, imenovati kao Nikinog nasljednika?

U opticaju je bilo nekoliko imena, a najatraktivnije bilo je ono Roberta Prosinečkog, no on se ipak zahvalio na ponudi. Vjerojatno su u HNS-u već znali da će im Robi udijeliti košaricu pa njega nisu ni razmatrali, a kao favorita u sjeni, ukoliko Kovača maknu, mnogi vide Antu Čačića, aktualnog trenera Lokomotive.

'Niko Kovač je još izbornik, a mene cijeli dan zovu prijatelji, ali zasad ne mogu ništa više reći. Sa mnom nitko iz Saveza još nije kontaktirao', rekao je Čačić za tportal.hr.

Dobro, ali da vas u srijedu ujutro nazovu, s Vaše strane ne bi bilo otpora?

'Kao prvo, mislim da se u srijedu neće dogoditi ništa po tom pitanju. Ako će već micati izbornika, onda će se prvo raspravljati o tome, a o imenovanju odlučivalo bi se tek za koji dan, kada bi se razgovaralo s kandidatima.'

Dobro, ali da Vam ponude mjesto izbornika?

'Kao prvo, polaskan sam time što sam uopće među kandidatima. To mi je satisfakcija za sve što sam napravio dosad u karijeri, a smatram i da sam svojim dosadašnjim radom zaslužio biti barem među kandidatima', izjavio je Ante Čačić.