hrvatica pokorila australiju

Oglasila se senzacionalna osvajačica juniorskog Australian Opena; Petra Marčinko svojim je izjavama sve oduševila

29.01.2022 u 08:41

Bionic
Reading

Petra Marčinko (16) osvojila je Australian Open u juniorskoj konkurenciji. U finalu je Marčinko, inače trenutačno najbolja svjetska juniorka, svladala belgijsku tenisačicu Sofiju Costoulas 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 16 minuta igre....

'Bio je ovo stvarno težak meč. Igranje na Rod Laver Areni je bilo sjajno iskustvo. Malo sam bila nervozna na početku jer ovo je stvarno velik stadion, a još je ovo bilo i moje prvo Grand Slam finale', rekla je presretna Petra Marčinko odmah nakon pobjede u finalu prvog Grand Slam turnira sezone.

'Zadržala sam mirnoću u ključnim trenucima. Igra je bila na razini cijelo vrijeme, nisam imala velike padove. Velika je stvar za mene imati ovaj trofej, osvojiti Grand Slam', komentirala je senzacionalna Hrvatica te otkrila planove za ovu sezonu:

  • +9
Petra Marčinko, osvajačica juniorskog Australian Opena 2022. Izvor: Profimedia / Autor: BRANDON MALONE / AFP / Profimedia

'Sada se osjećam sjajno i samouvjereno. Stvarno sam uzbuđena jer me zanima kako će to izgledati na profesionalnoj razini, što ću igrati ove godine, ali i da vidim kako će to ići na jačim ITF turnirima, a možda i nekim WTA', zaključila je Petra Marčinko koja je postala četvrta hrvatska tenisačica koja je osvojila juniorski dio turnira Australian Opena. Prije nje su to uspjele Mirjana Lučić 1997., Jelena Kostanić 1998. i Ana Konjuh 2013. godine.