HRVATSKA IDE U RIO

Oduševljeni Babić objasnio je 'eksploziju' svojih igrača!

10.04.2016 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatska se sjajnom igrom u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Danskoj, u kojoj je sa 27:21 svladala Norvešku, plasirala na Olimpijske igre u Riju

'Danas je naša igra imala uspon. Čestitam i zahvaljujem se igračima, stožeru i svima u Hrvatskoj koji nas vole i koji su bili uz nas. Radujem se jer znam da su sada sretni', izjavio je presretni Željko Babić za Doma TV.

Hrvatska je tako, nakon slabije igre protiv Bahreina, ali i nedovoljno žara protiv Danaca, ipak pokazala karakter, a to je ono što izbornika Babića najviše veseli.

'Naši su igrači bili jako borbeni, pokazali su povjerenje, hrabrost, ljubav prema domovini. Poslije jedne loše utakmice (op.a. Bahreina) pokazali su što znači živjeti za državu', dodao je hrvatski izbornik.

Hrvatska je kvalifikacijski turnir u Herningu zaključila s dvije pobjede (Norveška, Bahrain) i porazom od Danske izborivši Rijo gdje će loviti treće zlato nakon Atlante (1996) i Atene (2000). Na posljednjim OI u Londonu 'kauboji' su bili treći, dok su u Pekingu (2008) su bili četvrti. Jedine OI na kojima nisu nastupili bile su one u Sydneyju 2000. godine.


Nakon odigranih kvalifikacijskih turnira u Danskoj, Švedskoj i Poljskoj poznato je svih 12 reprezentacija koje će nastupiti na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Posljednjih šest ekipa koje su izborile vizu za OI su Danska, Hrvatska, Slovenija, Švedska, Poljska i Tunis.

Plasman u Rio de Janeiro ranije su izborili svjetski prvaci Francuzi, europski prvaci Nijemci, Egipat kao prvak Afrike, Katar kao pobjednik azijskih kvalifikacija, te Argentina koja je slavila na Panameričkim igrama.

Od ranije je poznato i 12 reprezentacija koje će sudjelovati na ženskom turniru. Plasman na OI izborile su Španjolska, Norveška, Rusija, Švedska, Crna Gora, Rumunjska, Francuska, Nizozemska, Južna Koreja, Argentina, Angola i Brazil.

Ždrijeb skupina bit će 29. travnja.

RUKOMETAŠI

Brazil - domaćin
Francuska - svjetski prvak
Njemačka - europski prvak
Egipat - prvak Afrike
Katar - pobjednik azijskih kvalifikacija
Argentina - pobjednik Panameričkih igara
Poljska, Tunis, Hrvatska, Danska, Švedska, Slovenija - europske kvalifikacije

RUKOMETAŠICE

Brazil - domaćin
Norveška - svjetske prvakinje
Španjolska - europske prvakinje
Angola - pobjednice afričkih kvalifikacija
Južna Koreja - pobjednice azijskih kvalifikacija
Argentina - pobjednice Panameričkih igara
Švedska, Rusija, Crna Gora, Rumunjska, Francuska, Nizozemska