NE ZVUČI DOBRO

Odluka velike teniske zvijezde izazvala veliku zabrinutost kod fanova

02.01.2018 u 14:37

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta na kraju 2016. godine Britanac Andy Murray, u utorak je objavio povlačenje iz turnira u Brisbaneu, gdje je trebao biti 2. nositelj

Kao razlog je naveo bolove u kuku, zbog kojih nije igrao nijedan službeni meč još od poraza u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona.

'Vrlo sam razočaran što se moram povući iz turnira. Došao sam s namjerom da dobro započnem ovu sezonu, ali moj tim i ja smatramo kako još uvijek nisam sposoban za natjecanje na najvišoj razini', izjavio je bivši dvostruki pobjednik Brisbane Internationala objašnjavajući svoju odluku.

Murray je u Brisbaneu neporažen (9-0). Trijumfirao 2012. godine pobijedivši u finalu Ukrajinca Alexandra Dolgopolova te godinu dana poslije svladavši u borbi za trofej Bugarina Grigora Dimitrova.

Murray je u ovom trenutku na 16. mjestu ATP ljestvice i bio je postavljen za 2. nositelja u Brisbaneu, a na njegovo mjesto upao je 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, 26-godišnji Nijemac Yannick Hanfmann, koji će unatoč porazu u posljednjem kvalifikacijskom kolu, dobiti priliku da se pobjedom nad Amerikancem Ryanom Harrisonom probije u četvrtfinale glavnog turnira.

  • +13
Andy Murray Izvor: Reuters / Autor: GONZALO FUENTES

Odustajanje od nastupa u Brisbaneu dodatno budi sumnju da će Murray biti spreman za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u Melbourneu, do čijeg je početka ostalo manje od dva tjedna.