ŠTO MU JE DOŠLO?

Odluka o kojoj priča cijela Engleska: Sudac je ovime šokirao sve na stadionu!

06.04.2017 u 14:16

Bionic
Reading

Na utakmici Newcastlea i Burtona sudac Keith Stroud zaboravio je nogometna pravila i donio katastrofalnu odluku, onemogućivši domaćinu da postigne pogodak iz kaznenog udarca...

Newcastle kojeg vodi Rafa Benitez sigurno grabi prema Premiershipu, no na utakmici protiv Burtona nije sve išlo glatko ove srijede.

Naime, dogodila se bizarna sudačka pogreška koja je postala jedna od glavnih sportskih vijesti na Otoku dan poslije. Sudac Keith Stroud dodijelio je kazneni udarac domaćinu, ali je zatim poništio pogodak s bijele točke Matta Ritchieja, jer je njegov suigrač Dwight Gayle prerano utrčao u kazneni prostor.

Ritchie je bio siguran da će mu sudac narediti da ponovo izvede penal, kako nalažu i nogometna pravila, ali umjesto toga Keith Stroud dodijelio je loptu Burtonu i dosudio indirektan udarac za goste.

Nikakvi protesti nisu pomogli i Newcastle je teško oštećen, jer je sudac pomiješao pravila, no do kraja susreta ipak je uspio osigurati minimalnu 1-0 pobjedu.

'Nažalost, sudac je krivo primijenio pravila. Keith i njegovi pomoćnici su uznemireni zbog pada koncentracije i ispričavaju se zbog svoje pogreške,' stoji u priopćenju Engleske sudačke organizacije nakon susreta.

Newcastle - Burton Autor: Youtube