HT Prva liga

Odlične vijesti za Osijek; Stožer dopustio gledatelje na najvažnijoj utakmici u sezoni i tako im olakšao borbu za Ligu prvaka

22.07.2020 u 11:40

Bionic
Reading

NK Osijek i NK Lokomotiva će u zadnjem kolu igrati za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a na toj utakmici ipak će moći biti gledatelji

Osijek i Lokomotiva će se u zadnjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige boriti za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone. Oba kluba imaju po 62 boda, ali Osijek ima bolju gol razliku pa Lokomotivi za Ligu prvaka igra samo pobjeda na Gradskom vrtu.

Osijek je u prednosti jer mu odgovara i neriješeno, a u prednosti će biti i zato što će igrati pred svojom publikom. Iako je najprije donesena odluka da će se, zbog situacije s koronavirusom, zabraniti gledatelji u zadnjem kolu HT Prve lige, danas je ta odluka promijenjena i Osijek će Lokomotivu dočekati pred svojim vjernim navijačima.

Upravo su ti navijači i najzaslužniji za ovakav rasplet. Nakon što im je zabranjen dolazak na utakmicu navijači Osijeka su glasno kritizirali ovu odluku stožera civilne zaštite i na kraju je ista promijenjena. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije dao je suglasnost da se utakmica Osijeka i Lokomotive održi pred gledateljima.

Naravno, Osijek sada kao organizator mora osigurati da se gledatelji pridržavaju protuepidemijskih mjera i svih preporuka vezanih za koronavirus. Utakmica se igra u subotu 25. srpnja u 21:05, a oni koji neće biti uživo na susretu, borbu za Ligu prvaka mogu pratiti na programu Arena Sport 3 na Max TV-u.