diljem europe

Odlične vijesti za izbornika Dalića; dok su hrvatski braniči ovog vikenda bili na terenu, njihove momčadi nisu primile ni gola

01.11.2020 u 20:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko dalić može odahnuti, jer gotovo kompletna obrambena linija, ovog je vikenda bila u pogonu, a momčadi za koje igraju hrvatski braniči nisu prilime ni gola te su upisali pobjede. Pa su tako slavili Domagoj Vida, Dario Melnjak, Dejan Lovren i Borna Barišić. Njima možemo pridodati i Filipa Uremovića, koji je igrao u subotu,a dok je on bio na terenu njegova momčad nije primila gola

Hrvatski nogometni reprezentativci Domagoj Vida i Dario Melnjak odigrali su čitave utakmice za Besiktas, odnosno Rizespor u minimalnim 1:0 domaćim pobjedama u susretima 7. kola turskog prvenstva.

Vida je odigrao čitav susret za Beškitaš u pobjedi protiv Yeni Malatyaspora kojom je njegov klub stigao na osmo mjesto ljestvice sa 10 bodova, šest manje od vodećeg Alanyaspora, dok je Malatyaspor 11. s osam bodova.

Melnjak je, pak, proveo svih 90 minuta na terenu u pobjedi svoje momčadi protiv Kayserispora. Rizespor, kojega s klupe vodi hrvatski trener Stjepan Tomas, sada je peti sa 11 bodova, dok je Kayserispor 17. sa šest.

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren odigrao je čitav susret za Zenit iz Sankt Peterburga koji je u susretu 13. kola ruskog prvenstva kao gost svladao Himki sa 2:0 (1:0).

Drugi Zenit se ovom pobjedom bodovno poravnao s trećim Spartakom iz Moskve, dok bod više ima vodeći CSKA iz Moskve koji je u nedjelju kao gost nadigrao Rotor iz Volgograda sa 1:0 (1:0). Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić igrao je za CSKA do 88. minute kada ga je zamijenio Kristijan Bistrović. Josip Čondrić je branio čitav susret za Rotor koji se nalazi na pretposljednjem, 15. mjestu sa šest bodova.

Nikola Moro nije konkurirao za nastup u momčadi moksovskog Dinama koji je kao gost svladao Tambov sa 2-1 (1-0). Dinamo je sada četvrti sa 23 boda, dok je Tambov 12. sa 12 bodova.

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić odigrao je čitav susret za Rangers koji je u dvoboju 13. kola škotskog prvenstva kao gost svladao Kilmarnock sa 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je kapetan Tavernier u 19. minuti iz kaznenog udarca.

Vodeći Rangers sada ima 35 bodova, devet više uz dvije utakmice više od drugog Celtica. Kilmarnock je šesti sa 14 bodova.

I da kompletiramo zadnju liniju hrvatske reprezentacije, spomenimo da je Filip uremović u subotu sudjelovao u pobjedi svog Rubina, koji je s 3:1 svladao Arsenal iz Tule. No, dok je Uremović bio na terenu, a bilo je to do 70. minute, gosti nisu zabili gol.