REZULTATI

Odigran prvi dan teniskog turnira u Osijeku; sve najbolje što hrvatski tenis može ponuditi na jednom mjestu

05.06.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Humanitarni turnir u Osijeku 'Hrvatski Premier Tenis', kojem je domaćin hrvatska tenisačica Donna Vekić, u četvrtak je okupio brojne hrvatske tenisače i tenisačice. Oni su nakon dugotrajne pauze zbog pandemije koronavirusa imali priliku ponovno uživati u teniskom natjecanju

Otvaranje prvog dana turnira započelo je susretom parova u kojem su Borna Ćorić i Ivan Dodig svladali Bornu Goju i Franka Škugora sa 6-4. Dvojac Franko Škugor i Iva Primorac odnijeli su zasluženu pobjedu 6-1 protiv Ivana Dodiga i Tene Lukas. Zatim je uslijedila sjajna borba teniskih legendi, osvajačice Roland Garrosa Ive Majoli i Gorana Prpića. Majoli je u paru sa Matejom Dodigom pobijedila Prpića i Neru Tešankić sa 5-3.

Najiščekivaniji meč dana bio je onaj između organizatorice turnira Donne Vekić i Lee Bošković, koji je završio pobjedom Vekić sa 6-4. Potom su na teren ponovo stupili Borna Ćorić i Borna Gojo, a još jednu pobjedu (6-2) zabilježio je Ćorić.

Duje Ajduković i Mate Pavić slavili su sa 7-5 protiv Marina Čilića i Nikole Mektića, a u singlu je Marin Čilić svladao Ajdukovića sa 6-3. Sjajnu igru pokazali su pobjednik Wimbledona Goran Ivanišević i Lucija Faj, koji su dobili par Jelenu Kostanić-Tošić i Frana Kunu s 5-4.

Par Ana Konjuh i Nikola Mektić upisali su pobjedu 7-5 protiv Antonije Ružić i Mate Pavića, dok je u zadnjem meču Tereza Mrdeža nadigrala Janu Fett sa 6-4. Prije početka turnira 175 mališana iz nekoliko osječkih teniskih klubova imali su priliku zaigrati tenis sa svojim idolima, a organizatorica turnira Donne Vekić istaknula je da joj ovo puno znači: 'Činjenica da su se svi igrači odazvali bez previše pitanja, čini me presretnom. Nadam se da će ovaj događaj svima ostati u prekrasnom sjećanju'.

Preostale dane turnira moguće je pratiti i putem društvenih stranica Hrvatskog Premier Tenisa, a svi gledatelji, putem poziva na broj 060 9003 ili uplatom na IBAN HR0823900011500174664, mogu podržati ovu humanitarnu akciju pod nazivom 'Hrvatska i tenis protiv COVID-19'. Cilj je prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, kao i prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.