NIŠTA OD DRUGO KRUGA

Odbojkašice se pobjedom oprostile od SP-a

03.11.2010 u 12:55

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice na Svjetskom prvenstvu u Japanu su u dvoboju zadnjeg, petog kola skupine C svladale Kazahstan sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:18), no to je pirova pobjeda jer su Kubanke poražene od SAD-a s podnošljivih 3:1

Nakon uvodne pobjede nad Kubankama te tri uzastopna poraza izabranice Miroslava Aksentijevića ubilježile su drugu pobjedu na Svjetskom odbojkaškom prvenstvu u Japanu.

Hrvatice su cijeli meč dominirale, a u uvjerljivoj pobjedi nad Kazahstankama najefikasnije su bile Maja Poljak sa 12 poena, Sanja Popović sa 11 te Ivana Miloš s deset. U suparničkim redovima istakla se Olga Drobijševskaja sa 12 poena.

'Bilo je vrlo teško igrati nakon jučerašnjeg razočaranja protiv Njemica. Ipak, uspjeli smo taktički i tehnički raditi što manje pogrešaka i to nas je odvelo do druge pobjede. Ako i ispadnemo, ponosan sam na svoje djevojke, koje su kasnije od svih doputovale u Japan, pa su imale najviše problema s aklimatizacijom. Nakon prvog dvoboja s Kubankama većina igračica je probdjela noć, a onda su uslijedila razočaranja. Vjerujem da ova ekipa može biti jako dobra i to ćemo pokazati u budućnosti', kazao je izbornik Aksentijević, dok je kapetanica Maja Poljak bila svjesna da će Hrvatska unatoč pobjedi putovati kući već nakon prvoga kruga.

'Teško je bilo naći motiva kada znaš da ti i maksimalna pobjeda ne znači ništa. Odlazimo iz Japana ponosne, po prvi puta smo svladale Kubanke i žao mi je što dvije pobjede nisu bile dovoljne', kazala je Poljak.

Hrvatske odbojkašice oprostile su se od natjecanja na Svjetskog prvenstva u Japanu jer su Nijemice pobijedile Tajland s 3:0 (25:14, 25:15,25:10), a Kubanke su protiv Amerikanki doživjele podnošljiv poraz od 3:1 (30:28, 25:23, 22:25, 25:23).

Hrvatska, Tajland i Kuba imaju po dvije pobjede i tri poraza, a na ovom SP-u, u slučaju izjednačenosti ekipa, prvi kriterij predstavlja količnik osvojenih i izgubljenih poena. Hrvatska je u tom krugu najslabija s količnikom 320:356, te je završila natjecanje u skupini na petom mjestu.

U četvrtfinale su prošle SAD, Njemačka, Kuba i Tajland.

HRVATSKA: Grbac 4, Dujić, Miletić 2, Delić , Popović 11, Jerkov 6, Ušić Jogunica 8, Katić, Bareš, Miloš 10, Alajbeg , Poljak 12

KAZAHSTAN: Jarlagasova 7, Nasedkina 3, Arslanova 2, Omeječenko 3, Išimceva 3, Lukomskaja, Ezau, Storoženko, Kucko, Anarbajeva 4, Matvejeva 7, Drobševskaja 12.
Pogreške suparnica: Hrvatska 22, Kazahstan 13.