ŽDRIJEB SKUPINA

Odbojkašice i odbojkaši saznali protivnika na Europskim prvenstvima: 'Možemo biti zadovoljni'

16.11.2022 u 23:11

Bionic
Reading

Hrvatska odbojkaške reprezentacije saznale su protivnike na Europskim prvenstvima koja se u ljeto 2023. godine igrati u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj za odbojkašice te Bugarskoj, Italiji, Izraelu i Sjevernoj Makedoniji za odbojkaše

Hrvatska odbojkaške reprezentacije saznale su protivnike na Europskim prvenstvima koja se u ljeto 2023. godine igrati u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj za odbojkašice te Bugarskoj, Italiji, Izraelu i Sjevernoj Makedoniji za odbojkaše.

Na početku puta na EP hrvatskoj ženskoj reprezentaciji u skupini B stajat će Italija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina te Švicarska. Muška reprezentacija također će igrati u skupini B i to protiv Bugarske, Finske, Slovenije, Ukrajine i Španjolske.

"Mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom. Što se tiče ženske grupe sigurno da je Italija favorit. S njima je na njihovom terenu uvijek teško igrati, no ostale ekipe daju nam za pravo da se možemo nadati drugom mjestu, a time i možda lakšem protivniku u osmini finala gdje se križamo sa skupinom D. Tamo svakako možemo tražiti prolaz prema četvrtfinalu. Muška skupina je jako teška i zahtjevna. Slovenija je viceprvak Europe, Bugarska domaćin, Španjolsku smo pobjeđivali, no vrlo je jaka reprezentacija, a Ukrajina je najveće iznenađenje prošlog Svjetskog prvenstva. Imamo veliku šansu ukoliko izađemo s drugog ili trećeg mjesta da u osmini finala idemo na nekog od lakših protivnika iz skupine D", istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić te dodao:

"Generalno, možemo biti jako zadovoljni. Moramo se jako dobro pripremiti, analizirati sve protivnike, iskoristiti prvi dio ljeta da budemo spremni za ono što nas čeka. Obje reprezentacije imaju lijepu šansu probiti se među osam najboljih ekipa u Europi što je vrlo realan cilj".

Naše odbojkašice prvu će fazu natjecanja igrati u Italiji, dok će oni iz skupine A igrati u Belgiji, skupine C u Njemačkoj, a skupine D u Estoniji. Odbojkaši će pak prvu fazu započeti u Bugarskoj dok će skupina A igrati u Italiji, skupina C u Sjevernoj Makedoniji, a skupina D u Izraelu.