EUROPSKO PRVENSTVO

Tuga u Sloveniji, rukometašice propustile priliku za polufinale. Snove su im ukrale Mađarice

16.11.2022 u 18:10

Bionic
Reading

Porazom 25-29 (14-14) Slovenije od Mađarske u susretu posljednjeg, 3. kola skupine I drugog kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu za rukometašice poznate su sve četiri reprezentacije koje će nastupiti u polufinalu

Slovenke su prije posljednjeg kola imale izgleda domoći se drugog mjesta i polufinala u slučaju pobjede protiv Mađarske, a zatim bi im trebala i pobjeda Norveške protiv Danske kasnije u srijedu, ali pokleknule su već na prvoj prepreci.

Ovim ishodom Danska je osigurala polufinale i prije svog dvoboja protiv Norveške u 20.30 sati, a u toj će utakmici imati priliku pobjedom osvojiti i prvo mjesto u skupini.

Iz skupine II koja se igra u Skoplju i prije posljednjeg kola polufinale su osigurale Francuska kao prva i Crna Gora kao druga.

Mađarice je do pobjede predvodilia Katrin Gitta Klujber s devet golova, dok je Ana Gros sa šest pogodaka bila najefikasnija kod Slovenije.

Mađarska je usprkos ove pobjede ostala posljendja u skupini s dva boda, koliko ima i peta Hrvatska koja će od 18 sati igrati protiv Švedske, dok je Slovenija četvrta s četiri boda.