MUKOTRPAN POVRATAK

Odbačena Barcina zvijezda seli u vrh Premiershipa

18.12.2015 u 15:02

Bionic
Reading

Kako put od nogometne nade svjetskog glasa do samog vrha zna biti trnovit i dug znaju mnogi koji su bili 'u tim kopačkama'. Neki zabilježe 'pristojne' karijere posustanu, a oni najbolji i najuporniji ponovno se vrate na najviši nogometni nivo

Bojan Krkić je najbolji strijelac u povijesti slavne Barcine La Masie. Od osmogodišnjeg priključenja do odlaska u seniore zabio je više od 900 golova i preko Barce B sa 17 godina i 19 dana postao najmlađi senior sa službenim nastupom u povijesti kluba. Rekord je do tada držao Leo Messi, te je i dalje u Bojanovom vlasništvu.

Sin nekadašnjeg veznjaka OFK Beograda i Rijeke (jedan ligaški nastup 1987.) s tim je blistavim referencama dobio četiri godine kredita u zvjezdanoj Barcinoj ekipi tijekom koje je u 163 nastupa postigao 41 gol. Tijekom ljeta 2011. Barcelona ga je prodala Romi za vrlo razumnih 12 milijuna eura. Više im nije trebao.

363339,343849,193283,154003

Krenulo je 'seljakanje' svake godine. Aura Barcine zvijezde osigurala mu je da to sve budu (Roma, Milan, Ajax) klubovi visokog renomea, a prije godine i pol završio je u Stokeu. Brzi dribler morao je ponovno početi graditi svoje ime i uspio je. Došao je u Stoke za manje od dva milijuna eura i momčadi s Britannie taj se potez iznimno isplatio. Čekali su prvo da se adaptira na grubi Premiership, pa se pola godina oporavljao od ozljede; no sada je uhvatio pravi ritam (iako ne zabija puno...) i dokazao da je dovoljno dobar i za klubove iz ligaškog vrha.

Tako Englezi pišu da baš Krkićem dio svojih ofenzivnih tegoba planiraju sanirati u respektabilnom trokutu Liverpool - Man. United - Chelsea. Ako u Stokeu žele prodati Bojana zaradit će velik novac, velikane samo treba pustiti da se natječu u ponudama i 2 uložena milijuna mogla bi se i udeseterostručiti. Njega bi to vratilo na veliku pozornicu... Već je prošao dalek put, a tek mu je 25 godina.