ANKETA TPORTALA

Odaberite koje protivnike u skupini želite Hrvatskoj i Daliću na SP-u

30.11.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u petak 1. prosinca poslije 16 sati doznat će protivnike u skupini na Svjetskom prvenstvu koje se od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. održava u Rusiji

I uoči ždrijeba dodatnih kvalifikacija 51-godišnji Zlatko Dalić govorio je kako 'nema nikakvih želja', a nedavno je to isto ponovio i uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u velikom razgovoru za tportal.

>> Zlatko Dalić kakvog ne poznajete; priča o borbi u Hajduku, velikoj žrtvi i životu u pustinji

No uoči spektakularne ceremonije izvlačenja osam skupina u Kongresnoj palači Kremlin u Moskvi u tri ankete koje možete pronaći ispod u članku zanimljivo će biti vidjeti koji je najbolji, ali i najrealniji ždrijeb za Hrvatsku. Naravno, i prije smo pisali koja bi skupina bila najteža, a koja najlakša za Hrvatsku. Stoga će biti zanimljivo vidjeti koju će skupinu našoj reprezentaciji odrediti čitatelji tportala.

Otprije je poznato to da su sve četiri jakosne skupine formirane prema poretku na ljestvici FIFA-e, uz dodatak kako se domaćin Rusija naravno našao u onoj najjačoj. Tako se Hrvatska – uz malu pomoć Švedske koja je izbacila Italiju - našla u drugoj jakosnoj skupini, u kojoj su još Španjolska, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Peru (s njima se ne može naći u grupi).

Jakosne skupine na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo 2018.

1. pot: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

3. pot: Švedska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal, Danska

4. pot: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC