tko će kome...

Od svih aktualnih igrača Atalante, samo se jedan može pohvaliti da je zabijao Dinamu

26.11.2019 u 10:33

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama od 21 sat na San Siru igraju protiv Atalante, u dvoboju 5. kola C skupine Lige prvaka. 'Modri' su prema Italiji otišli puni optimizma, a kojeg grade i na uvjerljivoj 4:0 pobjedi protiv istog suparnika u prvom kolu ovog natjecanja

mo ovog utorka u Milanu, gdje Atalanta igra domaće utakmice Lige prvaka, želi osvojiti barem bod, kako bi uoči zadnjeg kola osigurao minimalno sudjelovanje u 16-ini finala Europske lige, odnosno nastup u tzv. europskom proljeću.

S obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu ovog natjecanja, a Dinamo je u četiri kola osvojio pet bodova, uz pobjedu, dva remija i poraz kod Manchester Cityja, momčad Nenada Bjelice itekako je optimistična.

Taj osjećaj pojačava i odlična partija 'modrih' u prvoj utakmici protiv Atalante, kada su Gasperinijevu momčad potukli 4:0.

Međutim, daleko od toga da je Atalanta bezopasna momčad, jer u talijanskoj Serie A igraju itekako dobro. Prošle sezone bili su treća momčad lige, ali uz impresivan podatak da su sa 77 pogodaka bili i najefikasniji talijanski klub. Prošle sezone živjeli su od golova Kolumbijca Duvana Zapate, koji ih je postigao čak 23.

  • +5
Serie A, Atalanta – Juventus Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

Ove sezone Zapata je bio jednako efikasan, u sedam je utakmica zabio šest golova, no onda se početkom listopada ozlijedio. Strahovalo se od Kolumbijca i uoči zagrebačkog okršaja, ali u tih 90 minuta nije uspio matirati Livakovića.

Ovog utorka njega neće biti na terenu, ali morat će Bjelica upozoriti svoje braniče na još jednog Kolumbijca Luisa Muriela (op.a. dosad zabio osam golova), koji je preuzeo zadatak zabijanja na svoja leđa.

Uz Slovenca Iličića i Argentinca Gomeza (obojica zabili po četiri gola), Muriel je najefikasniji igrač momčadi iz Bergama.

Ali s obzirom na odličnu igru protiv Juventusa, zbog koje je proglašen i igračem utakmice, te podatak da je upravo on zabio jedina dva gola Dinamu - jednaku pozornost trebat će se posvetiti i Mariju Pašaliću.

Podsjetimo, mladi je hrvatski reprezentativac u sezoni 2013/14, dok je igrao za splitski Hajduk, zabio oba gola u pobjedi 2:0 protiv Dinama. Zanimljivo, iz te utakmice tek je Arijan Ademi ostao u 'modrom' dresu.

Dakle, sigurni smo da Bjelica raspolaže svim ovim podacima te da zna od koga stiže opasnost i da će upozoriti svoje braniče na koga trebaju posebno motriti.