MOTIV VIŠE ZA NADE

Od sljedeće sezone kreće juniorska Liga prvaka

07.12.2012 u 12:03

Bionic
Reading

Europska nogometna organizacija (UEFA) potvrdila je tijekom sastanka u Lauseanni ovoga četvrtka da od sezone 2013/2014 kreće juniorsko izdanje Lige prvaka...

U grupnu fazu juniorske Lige prvaka ući će 32 kluba koja izbore nastup u seniorskom izdanju najjačeg klupskog natjecanja Europe. Čak 96 utakmica igrat će se u razdoblju od rujna do prosinca, u otprilike isto vrijeme kada i regularne utakmice Lige prvaka. Čak će i mjesta odigravanja susreta biti u gradovima u kojima se igra Liga prvaka, vjerojatno na trening-igralištima seniorskih momčadi.

Osam prvoplasiranih i osam drugoplasiranih momčadi izborit će osminu finala juniorske Lige prvaka, koja će se igrati od veljače 2014. godine nadalje i to na samo jednu utakmicu.

Trofej juniorske Lige prvaka nosit će ime prema počasnom predsjedniku UEFA-e Lennartu Johanssonu, te će se zasada igrati dvije sezone, nakon čega će se UEFA sastati i raspravljati o eventualnom produljenju natjecanja.

Svi detalji premijernog izdanja juniorske Lige prvaka su i dalje u izradi, a isti će biti potvrđeni od strane UEFA-inog izvršnog odbora u ožujku naredne godine.

'Vjerujemo da je juniorska Liga prvaka atraktivna ponuda za sve sudionike natjecanja. Stvorili smo juniorsko natjecanja na kojem mladi talenti imaju priliku za dokazivanjem na velikoj pozornici. Natjecanje će pomoći mladim igračima, ali i mladim sucima koji će dobiti priliku suditi na tim utakmicama,' rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini.