NESLAVNI REKORD

Od moguća 54 boda Pescara uzela samo dva!

13.05.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Ona osnovna pitanja u talijanskoj nogometnoj Serie A su poznata i prije posljednjeg kola. Naslov prvaka je obranio Juventus, a u drugu ligu (Serie B) ispadaju Palermo, Siena i Pescara

Ova potonja momčad, koja je prošle sezone ušla u prvu ligu, je u posljednjem nastupu poražena kod Catanije 1:0 i time je Pescara upisala 27 poraz ove sezone. Time su nogometaši Pescare izjednačili negativni rekord lige koji je dosad samostalno držala generacija Venezije iz sezone 1949/50 (također 27 poraza).

Pescara, pak, može postati samostalni nositelj tog negativnog rekorda jer ima još jednu utakmicu za odraditi, a to je domaći ogled protiv Fiorentine iduće nedjelje. Fiorentina se, inače, s Milanom bori za treće mjesto i proboj prema kvalifikacijama Lige prvaka iduće sezone, tako da će biti itekako zainteresirana uzeti sva tri boda u Pescari.

Uz to, Pescara je na dobrom putu obaranja još jednog negativnog rekorda, a vezan je za igre u drugom dijelu sezone. Naime, od moguća 54 boda u drugom dijelu sezone Pescara je zasad osvojila samo dva! Uspjela je ta momčad izaći neporažena jedino u utakmicama s Palermom i Romom (dva remija po 1:1), a u ostalih šesnaest utakmica je izgubila.

Inače, čak i u tako lošoj Pescari sreću nije pronašao hrvatski napadač Ante Vukušić koji je tijekom ove sezone odigrao 19 utakmica u Serie A i postigao samo jedan gol. U glavnini utakmica je, pak, ulazio s klupe za pričuve.