zagreb ladies open

Od četiri Hrvatice u drugom kolu, plasman u četvrtfinale ostvarila je tek Jana Fett

29.04.2021 u 21:39

Bionic
Reading

Drugo kolo teniskog turnira Zagreb Ladies Open odigrano je ovog četvrtka na terenima TC Maksimir, četiri hrvatske predstavnice tražile su plasman u četvrtfinale, ali uspjela ga je izboriti samo Jana Fett dok su Tereza Mrdeža, Tara Wurth i Petra Marčinko završile svoj nastup na turniru koji se igra do 2. svibnja.

Jana je pobijedila Reku Luca Jani 6:4, 6:3. Mađarica je povela 4:2 u drugom setu, ali je Jana nakon osvojila osam uzastopnih gemova i osigurala pobjedu. U četvrtfinalnom meču susrest će se s Kamilom Rahimovom koja je ovog četvrtka zaustavila Terezu Mrdežu, slaviviši 6:4, 2:6, 7:5.

Austrijanka Barbara Haas pobijedila je Taru Wurth 6:3, 6:4. Petra Marčinko, naša najbolja juniorka i senzacija prvog kola, ipak nije mogla protiv Njemice Jule Niemeier koja je bila bolja rezultatom 6:1, 6:2.

’Protivnica je u odlučujućim poenima odigrala bolje od mene, bila sam umornija zbog mečeva u kvalifikacijama i to se osjetilo. Žalim za određenim loptama koje sam možda mogla bolje odigrati, ali dobar meč koji će me gurnuti dalje', izjavila je nakon meča Tereza Mrdeža te dodala:

'Razočarana sam što nisam pobijedila, ali nadam se da će naše tenisačice i dalje imati priliku igrati u Zagrebu. Sada idem u Španjolsku pripremiti se i čekam Roland Garros'.

Zagreb Ladies Open međunarodni je ITF-ov turnir koji će u svom 12. izdanju u Zagrebu okupiti 60 tenisačica iz više od 40 zemalja svijeta. Turnir nagradnog fonda u iznosu $60.000 dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza te je izvrsna prilika hrvatskim tenisačicama za skupljanje važnih bodova na domaćem terenu.