LOVRo JOTIĆ

Od Bundeslige do Našica: Nexe za sezonu velikih očekivanja doveo reprezentativca

28.07.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Lovro Jotić spreman je za nove izazove, očekuju se veliki rezultati

RK Nexe, koji započinje s pripremama za novu sezonu 2. kolovoza, je najavio dolazak novog pojačanja Lovre Jotića.

Jotić, povremeni reprezentativac Hrvatske koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, unijet će novu kvalitetu i energiju u momčad koja se priprema za niz nadolazećih izazova.

Novi Grom, Jotić, koji je posljednje dvije sezone proveo u najjačoj rukometnoj ligi na svijetu, dolazi iz Leipziga. Prije toga, u dva navrata igrao je za PPD Zagreb, Vardar 1961 i Eurofarm Pelister, danski Aalborg, te Umag, Zamet i Dubravu. Jotić s nestrpljenjem očekuje započeti novu etapu karijere u Našicama i dodaje:

"RK Nexe je u ovom trenutku za mene najbolja opcija. Jako dobro znam o kakvom je klubu riječ i kakav posao rade Uprava i stručni stožer."

Nexe ima velika očekivanja od nove domaće sezone, a ujedno i velika očekivanja od nove sezone EHF Europske lige, u koju ulaze bez kvalifikacija, što je priznanje njihovim dosadašnjim uspjesima. Jotić, sretan što se pridružuje novoj momčadi, rekao je: "Jedva čekam da krenemo s radom i nadam se dobroj i uspješnoj sezoni."

Nexeovi igrači imaju samo još nekoliko dana za odmor prije nego što ponovno udruže snage u Feričancima. Trener Branko Tamše izjavio je da je uzbuđen što će započeti sezonu s ovako snažnom momčadi. Prvi dio priprema bit će odrađen u Našicama kombiniranim treninzima u dvorani, Velikom parku i teretani Fitness kluba NAC, a prvu pripremnu utakmicu našička će ekipa odigrati već u srijedu, 9. kolovoza protiv vinkovačke Bjelin Spačve. U petak 11. kolovoza Gromovi će u susjednoj Mađarskoj odigrati pripremnu utakmicu protiv Telekom Veszprema, a nakon toga se kompletna ekipa i stručni stožer sele u susjednu Sloveniju, u Velenje, gdje će biti nastavljene pripreme uz odigravanje trening utakmica i odigravanje turnira u Novom Mestu.