PISAO CAS-U

Očajnički potez Michela Platinija da barem može na 'svoj' Euro

02.03.2016 u 12:15

Bionic
Reading

Michel Platini je u srijedu uputio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) na odluku o šestogodišnjoj suspenziji koju mu je izreklo prizivno tijelo FIFA-e, objavio je CAS dodajući kako se odluka može očekivati prije početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj

Francuz je najavio čim mu je izrečena suspenzija krajem prosinca da će se žaliti i da će ići do CAS-a kako bi dokazao da se radi o 'nepravdi'.

'Teoretski imamo četiri mjeseca da se izjasnimo, ali kako je Michel Platini zatražio da odluka bude izrečena prije početka Eura u Francuskoj 10. lipnja, mi ćemo poštivati zaj zahtjev', izjavio je glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb

Euro u Francuskoj traje do 10. lipnja do 10. srpnja. Platinija je krajem prosinca disciplinsko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo na osam godina zbog spornog transfera 1,8 milijuna eura koje je primio od Josepha Blattera. Suspenziju je 24. veljače smnajilo na šest godina prizivno povjerenstvo FIFA-e.

Bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije koji je morao odustati od kandidature za izbor predsjednika FIFA-e se žalio CAS-u 'na odluku prizivnog povjerenstva FIFA-e od 24. veljače 2016', precizira CAS.

I bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je također suspendiran na šest godina od svih aktivnosti vezanih za nogomet, najavio je žalbu CAS-u.