barem ne na us openu

Očajni Federer ako ovako nastavi neće do 20. grand-slam naslova

30.08.2017 u 08:06

Bionic
Reading

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, Švicarac Roger Federer ima priliku na US Openu zaokružiti seriju osvojenih grand-slam naslova na imperesivnih 20. No, kako je krenuo...

Švicarac i treći igrač svijeta Roger Federer uspio je nakon dva sata i 37 minuta igre ući u drugo kolo posljednejg Grand Slama sezone US Opena. No, iako je protiv 19-godišnjeg američkog tenisača Francesa Tiafoea bio apsolutni favori, Švicarac se jako namučio za konačnih 3:2 (4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4) u setovima.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Federer je odigrao vrlo loš dvoboj većim dijelom i imao je velik broj neprisiljenih grešaka, dok se njegov protivnik, inače 70. igrač sa svjetske liste, pokazao u puno boljem izdanju, ali na kraju mu je ponestalo hrabrosti za najveće iznenađenje na turniru.

Federer je očajno počeo meč i odmah je izgubio svoj servis. Amerikanac je držao prednost breaka i prvi set je dobio rezultatom 6:4. U drugom dijelu meča Švicarac se ipak vratio te s dva breaka stigao do 6:2 odnosno izjednačenja u setovima. Isto je uspio i u trećem setu, kojeg je riješio u svoju korist 6.1. 

I kada se činilo da će lako riješiti Amerikanca, Tiafoe je ponovo zaigra sjajno, a Federer očajno i domaći tenisač uzvratio mu je istom mjerom (6:1) za izjednačenje na 2:2.

Federer je u petom setu imao prednost braka te je servirao za meč kod rezultata 5:3, ali je izgubio servis i Amerikanac se vratio. Ipak, tada je očito zadrhtala ruka 70. tenisča svijeta koji je ponovo izgubio svoj servis te je ispao iz natjecanja.

Posljednji poraz u prvom kolu US Opena Federer je doživio još 'davne' 2003. godine, kada ga je porazio Peruanac Luis Horna. Prošle godine, Federer je propustio nastup zbog ozljede koljena.

Federer će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Blaž Kavčić - Mikhail Youzhny.