premier liga

Očaj Slavena Bilića se nastavlja, jer njegov WBA primio je gol već u 20. sekundi: Ovo jako boli!

12.12.2020 u 19:55

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak Filip Krovinović odigrao je svih 90 minuta za West Bromwich Albion, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u 1:2 (0:1) porazu na gostovanju kod Newcastle Uniteda u susretu 12. kola engleskog prvenstva.

Utakmica nije mogla lošije početi za WBA jer je Newcastle poveo nakon samo 20 sekundi. Joelinton je proigrao Almirona koji je ostao sam na 15-ak metara od gostujućih vrata te snažnim udarcem svladao Johnstonea.

Početkom nastavka Furlong je u 50. minuti poravnao na 1:1 odlično natrčavši na prizemni ubačaj Philipsa. Pred sam kraj utakmice WBA je ipak ostao bez boda nakon što je Gayle u 82. minuti odličnim udarcem glavom iskoristio centaršut Murphyja.

WBA je tako ostao pretposljednji, 19. sa šest bodova, koliko ima i 18. Burnley, dok 17. Fulham ima bod više. Newcastle je, pak, pobjedom skočio na 11. mjesto sa 17 bodova.

'Mislim da smo zaslužili nešto iz ove utakmice. Baš smo loše počeli, poklonili smo im gol u prvoj minuti. Bili su bolji u prvom poluvremenu, prvi stizali na odbijene lopte, a u drugom dijelu bili smo bolji mentalno. Izjednačili smo, a onda je svatko napadao u mahovima', rekao je Bilić nakon utakmice i dodao:

'Pogodili su jedan centaršut i zabili pobjednički gol. Trebali smo imati dovoljno igrača da ga spriječe. Svi smo jako razočarani, nijanse su presudile. Idemo kući praznih ruku i to boli'.

U prvom susretu subotnjeg programa Aston Villa je u susjedskom derbiju kao gost svladala Wolverhampton Wanderers sa 1:0 (0:0).

Jedini pogoodak na utakmici postigao je El Ghazi iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je Semedo prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio McGinna. Ovom pobjedom Aston Villa je preskočila Wolverhampton na ljestvici, trenutačno je osma sa 18 bodova, jednim više od 12. 'vukova'.

Na vrhu su Tottenham Hotpsur i Liverpool sa po 24 boda, dva više od trećeg Chelseaja.