ZAGREB U EUROLIGI

Obradović dopustio kumu Androiću samo minus 19

26.10.2011 u 20:26

Bionic
Reading

Pitanje pobjednika u zagrebačkoj Areni bilo je riješeno već do poluvremena. Panathinaikos se bez previše muke obračunao sa Zagrebom i stigao do druge pobjede u Euroligi. 'Mravi' imaju isto toliko - poraza

Nakon prošlotjednog ludog poraza u Njemačkoj, košarkaši Zagreba upisali su u Euroligi i drugi uvjerljivi poraz, no konačni rezultat 62:81 (14:24, 8:21, 11:16, 29:20) protiv Panathinaikosa ne odražava pravo stanje stvari. Na parketu zagrebačke Arene aktualni prvaci Europe poigrali su se s 'mravima', dopustivši domaćinima u posljednjoj četvrtini da malo smanje veliki minus i završni rezultat učine prihvatljivijim. Dojam je da bi grčka momčad, da je trener Obradović tako naredio svojim košarkašima, zabila koliko god bi htjela.

Jednostavno, riječ je o tako velikoj razlici u kvaliteti da Zagreb ni u jednom trenutku nije bio kompetitivan. To što je May zabio dobrano preko 20 koševa, to ga ni u kom slučaju ne postavlja u ulogu vođe momčadi jer, kad je trebalo, gotovo da ga nismo ni vidjeli pod obručem Panathinaikosa. Damir Mulaomerović i u svojim poznim košarkaškim godinama odskače u kvaliteti ovih 'mrava', a dojmu ne pomaže ni iskustvo i kvaliteta Kasuna, a još manje mladost Simona, Šarića i ostatka tog društva. Uostalom, Šarić je opet bio zakinut za punu minutažu i lopte i posve je neshvatljivo zašto taj talentirani dečko ne dobiva više prilika.

Panathinaikos je na kraju dobio s plus 19, no sredinom utakmice bilo je i plus 33 (59:26) i tada se nazirala velika rezultatska katastrofa Zagreba. Ipak, Obradović je svom kumu Androiću, treneru Zagreba, omogućio laku posljednju četvrtinu u kojoj su domaćini zabili 29 koševa, devet više od grčke ekipe.

Najefikasniji u redovima Zagreba CO bili su Sean May sa 23 i Damir Mulaomerović sa 13 koševa, dok su Panathinaikos predvodili Romain Sato sa 13 te Nick Calathes i Steven Smith sa po 12 ubačaja.